FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ustavni sud nije odobrio kazneni postupak protiv predsjednika Mesića

ZAGREB, 24. veljače 2005. (Hina) - Ustavni sud danas nije dao prethodnoodobrenje za pokretanje kaznenog postupka protiv predsjednikaRepublike Stjepana Mesića koje je tražio Stjepan Tuđman.
ZAGREB, 24. veljače 2005. (Hina) - Ustavni sud danas nije dao prethodno odobrenje za pokretanje kaznenog postupka protiv predsjednika Republike Stjepana Mesića koje je tražio Stjepan Tuđman.

Mlađi sin prvog hrvatskog predsjednika tužio je Mesića zagrebačkom Općinskom sudu zbog klevete jer ga je Mesić prošle godine u knjizi Milana Puljiza "Građanin predsjednik" optužio da je izgubilo torbu s novcem prikupljenim za obranu Hrvatske.

"Milan Kovač i Stjepan Tuđman izgubili su torbu s novcem prikupljenim za obranu na putu od zagrebačke Zračne luke, javivši da im je netko torbu ukrao. Bio sam tajnik stranke i bilo mi je to čudno. Mislio sam da krađa mora biti prijavljena policiji, da se novac pronađe i vrati. No, Tuđman mi je rekao da ne diram u to i zaboravim", navedeno je u knjizi. Mesić je tu izjavu kasnije potvrdio i mnogim medijima.

Ustavni sud odbio je zahtjev za skidanje imuniteta pozvavši se na ustavnu odredbu po kojoj predsjednik Republike ima imunitet nepovredivosti te da ne može biti pritvoren niti se protiv njega može pokrenuti kazneni postupak bez prethodnog odobrenja Ustavnog suda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙