FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mandatno-imunitetno povjerenstvo predlaže Saboru da skine imunitet četvorici zastupnika

ZAGREB,2. ožujka(Hina) - Mandatno-imunitetno povjerenstvo predložilo jedanas Hrvatskom saboru skidanje imuniteta zastupnicima Frani Piploviću(DC), Anti Đapiću (HSP) te HDZ-ovcima Ivici Klemu i Željku Nenadiću, aprotiv je bilo da se isto učini i u slučaju HSS-ovke Ljubice Lalić.
ZAGREB,2. ožujka(Hina) - Mandatno-imunitetno povjerenstvo predložilo je danas Hrvatskom saboru skidanje imuniteta zastupnicima Frani Piploviću (DC), Anti Đapiću (HSP) te HDZ-ovcima Ivici Klemu i Željku Nenadiću, a protiv je bilo da se isto učini i u slučaju HSS-ovke Ljubice Lalić.

Povjerenstvo je time nastavilo praksu iz prošlog saborskog saziva slijedom koje skidanje imuniteta predlaže samo za kaznena djela za koje optužnicu podiže mjerodavno tijelo, ne i za privatne te tužbe za klevetu.

U slučaju četvorice zastupnika optužnice su podigla nadležna državna odvjetništva, a skidanje imuniteta zatražili sudovi.

Ivica Klem, osumnjičen da je kao načelnik općine Nijemci preko putnih naloga pronevjerio novac, suglasio se da mu se skine imunitet.

Za pronevjeru novca, odnosno djelo protiv sigurnosti platnog prometa, optužen je Željko Nenadić, ravnatelj lječilišta Topusko.

Piplovića nadležno državno odvjetništvo tereti za povredu radnog prava, konkretno, kao direktor Radio Broda, nije na posao vratio zaposlenika koji je, nakon što je dobio otkaz, dobio sudski spor.

U Đapićevu sporu zbog prepisivanja magisterija, skidanje imuniteta inicirala je njegova odvjetnica koja drži da se, s obzirom da mu je počeo novi mandat, o imunitetu treba ponovno očitovati.

Povjerenstvo nije dalo 'zeleno svjetlo' skidanju imuniteta HSS-ovki Lalić protiv koje je podignuta tužba za klevetu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙