FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Hrvatska - talac čovjeka za kojeg se ne zna gdje se nalazi

ZAGREB, 3. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatska je postala taocem jednogjedinog čovjeka za kojeg je pitanje nalazi li se uopće u Hrvatskoj,piše komentatorica austrijskog dnevnika OberoesterreichischeNachrichten u vezi sa slučajem generala Gotovine i početka hrvatskihpregovora o članstvu u Europskoj uniji.
ZAGREB, 3. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatska je postala taocem jednog jedinog čovjeka za kojeg je pitanje nalazi li se uopće u Hrvatskoj, piše komentatorica austrijskog dnevnika Oberoesterreichische Nachrichten u vezi sa slučajem generala Gotovine i početka hrvatskih pregovora o članstvu u Europskoj uniji.

Austrijski regionalni dnevnik Oberoesterreichische Nachrichten donosi u broju od četvrtka pod naslovom "Talac" vanjskopolitički komentar koji se bavi pitanjem mogućeg početka pregovora o punopravnom članstvu između Republike Hrvatske i Europske unije te ulozi odbjeglog generala Ante Gotovine u tom procesu.

Komentatorica Heidi Riepl podsjeća da je EU Hrvatskoj uputila "ultimatum" da do početka pristupnih pregovora u ožujku izruči Gotovinu, te je, ističe u komentaru, Hrvatska postala taocem jednog jedinog čovjeka koji dugoročno odlučuje o njezinoj sudbini. "Naravno da je važno da general Gotovina, koji je bio odgovoran za pokolj srpskih civila u krajini, dođe pred sud, no njegovu sudbinu ne bi trebalo vezivati sa sudbinom Hrvatske", smatra komentatorica. Tim više što hrvatska vlada od dolaska Ive Sanadera na vlast čini sve kako bi uhitila odbjeglog generala u mirovini, primjećuje komentatorica i postavlja pitanje može li se znati "je li on uopće još u Hrvatskoj".

Gotovina, kao bivši legionar, posjeduje francusku putovnicu i može se slobodno kretati Europskom unijom, "osim u Hrvatskoj, zemlji kandidatu", napominje komentatorica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙