FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bast: prosvjednici protiv Kamenoloma

BAST/BAŠKA VODA, 14. veljače 2005. (Hina) - Mjesni odbor Basta i općinaBaška Voda, uz potporu mjesnih odbora Bratuša, Krvavice i Promajnepočeli su jutros na prilaznoj cesti kamenoloma u Bastu prosvjedni skupkoji je okupio stotinjak prosvjednika, koji zahtijevaju zatvaranjekamenoloma.
BAST/BAŠKA VODA, 14. veljače 2005. (Hina) - Mjesni odbor Basta i općina Baška Voda, uz potporu mjesnih odbora Bratuša, Krvavice i Promajne počeli su jutros na prilaznoj cesti kamenoloma u Bastu prosvjedni skup koji je okupio stotinjak prosvjednika, koji zahtijevaju zatvaranje kamenoloma.

Nakon početka prosvjeda jutros u 9 sati kamione komunalnog poduzeća iz Baške Vode, koji su od petka na prilaznoj cesti kamenoloma, pokušao je nasilno ukloniti teški kamion makarskog poduzeća Georada koje radi za splitski Konstruktor, ali to prosvjednici nisu dopustili. Dolaskom policije mirni prosvjed je nastavljen, a po najavi trajat će do petka u 24 sata.

Mještani Basta i baškovodske općine zahtijevaju, kazao je općinski načelnik Joško Roščić, potpuno zatvaranje kamenoloma i njegovo saniranje jer kamenolom nije predviđen ni općinskom ni županijskom planskom dokumentacijom. Vlast u Baškoj Vodi tvrdi da su dobivene sve potrebne isprave za zatvaranje kamenoloma, a konačnu sanaciju provest će općina.

Lovre Rafaneli, predstojnik Ureda za sindikat građevinarstva Hrvatske za Makarsko primorje, jutros je također bio u kamenolomu u Bastu te radnike bivšeg poduzeća "Građevnog" u stečaju negdašnjeg vlasnika kamenoloma i splitskog Konstruktora, uputio na poštivanje zakonskih odredaba. Po ti oderdbama oni do daljnjega ne mogu obavljati ikakve druge aktivnosti osim uobičajenih poslova održavanja kamenoloma i strojeva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙