FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Đakovo: seljaci prosvjedovali traktorskom kolonom

ĐAKOVO, 2. ožujka 2005. (Hina) - Članovi "Brazde", đakovačke Udrugepoljoprivrednika i obrtnika, danas su prolaskom u koloni s 10-aktraktora kroz Đakovo prosvjedovali zbog smanjenja poticaja upoljoprivredi, zahtijevajući od Ministarstva poljoprivrede i Vlade daih isplate u cijelosti te da se poticaji utvrde unaprijed.
ĐAKOVO, 2. ožujka 2005. (Hina) - Članovi "Brazde", đakovačke Udruge poljoprivrednika i obrtnika, danas su prolaskom u koloni s 10-ak traktora kroz Đakovo prosvjedovali zbog smanjenja poticaja u poljoprivredi, zahtijevajući od Ministarstva poljoprivrede i Vlade da ih isplate u cijelosti te da se poticaji utvrde unaprijed.

Uoči polaska traktorske kolone, organizirane u dvorištu DVD-a, predsjednik "Brazde" Matija Brlošić rekao je kako je smanjenjem poticaja Ministarstvo ugrozilo održanje i poslovanje poljoprivrednih obiteljskih gospodarstava, među kojima su pojedina, ocijenio je, ostala bez 30.000 do 100.000 kuna.

"Poticaji su najviše smanjeni u govedarstvu, odnosno za mliječne krave 300 kuna. S druge strane licemjerno se govori o unaprjeđenju govedarstva kao hrvatske strateške grane", rekao je Brlošić i dodao kako prolaskom traktorske kolone gradom seljaci ne žele nikomu smetati, nego samo upozoriti na svoje pravo i zahtjeve. "Kako bi djelatnici u javnim i državnim službama reagirali da su prošle godine ostali bez dviju ili triju plaća", zapitao je Brlošić.

Seljaci "Brazde" izrazili su i ogorčenost cijenom plavoga dizela, predlažući da se umjesto eurodizela proizvodi "cro D2" po cijeni od 2,5 kune po litri.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙