FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Radna skupina saborskog odbora saslušala novinare i Ostojića

ZAGREB,2. ožujka(Hina) - Radna skupina saborskog Odbora za unutarnjupolitiku i nacionalnu sigurnost saslušala je danas četvero novinarakoji od Odbora traže da utvrdi je li ih POA nezakonito pratila, tebivšeg ravnatelja policije Ranka Ostojića.
ZAGREB,2. ožujka(Hina) - Radna skupina saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost saslušala je danas četvero novinara koji od Odbora traže da utvrdi je li ih POA nezakonito pratila, te bivšeg ravnatelja policije Ranka Ostojića.

Ostojić je, nakon dvosatnog razgovora s članovima radne skupine, novinare izvijestio da ga je ministar unutarnjih poslova oslobodio obveze čuvanja službene tajne, pa je, kaže, danas podastro informacije koje bi ga trebale osloboditi monstruoznih optužbi bivšeg ravnatelja policije Franje Tureka.

"Ranije nisam mogao javno govoriti, ali sada, kad je obveza čuvanja tajne skinuta, konačno sam u mogućnosti oboriti navode iz famozne Turekove prezentacije", rekao je Ostojić.

Odbacio je medijska nagađanja da će postati savjetnikom premijera Ive Sanadera, ističući kako je još uvijek nezaposlen.

Na pitanje hoće li POA-u tužiti za klevetu, Ostojić je odgovorio kako mu cilju nije tužiti, nego prekinuti takvu praksu u radu POA-e, jer ako su tajne službe mogle to raditi njemu, nije, kaže, teško zamisliti što bi mogle napraviti običnom građaninu.

Tužbu protiv POA-e danas su najavili novinari Željko Peratović i Mario Kavain, dok bi Ivici Đikiću zadovoljavajući ishod čitave priče bila isprika POA-e.

Današnje razgovore s članovima radne skupine svi su novinari ocijenili korektnima i, s izuzetkom Ivanke Tome, rekli kako vjeruju da će Odbor rasplesti slučaj do kraja.

Toma je, pak, dopunila svoju predstavku, kako bi i na taj način radnoj skupini dala do znanja kako ne želi da se slučaj iskoristi u političke svrhe.

"Prema dosadašnjim izjavama članova radne skupine, čini se da naše zahtjeve namjeravaju iskoristiti za svoje političke potrebe. Mene ne zanimaju ni njihovi odnosi s Haškim sudom, niti s bivšom vladom, zanima me samo je li se POA bavila novinarima, za što nije imala ni osnove, ni prava", kazala je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙