FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor: Odbor za nacionalnu sigurnost sutra o praćenju novinara

ZAGREB,8. veljače(Hina) - Članovi Odbora za unutarnju politiku inacionalnu sigurnost Hrvatskog sabora na sutrašnjoj će sjednicirazgovarati o tvrdnjama da je Protuobavještajna agencija (POA),tijekom 2003.i 2004. nadzirala novinare.
ZAGREB,8. veljače(Hina) - Članovi Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Hrvatskog sabora na sutrašnjoj će sjednici razgovarati o tvrdnjama da je Protuobavještajna agencija (POA), tijekom 2003.i 2004. nadzirala novinare.

Petero novinara zatražili su jučer od nadležnih državnih tijela i Hrvatskog novinarskog društva temeljitu istragu i sankcioniranje odgovornih temeljem navoda iz tjednika "Globus" da ih je POA na čelu s bivšim ravnateljem Franjom Turekom tijekom 2003. i 2004. prisluškivala pod sumnjom da sudjeluju u medijsko-obavještajnoj kampanji protiv Hrvatske. Članovi Odbora za nacionalnu sigurnost iz SDP-a i HSP-a Šime Lučin i Pero Kovačević zatražili su da Odbor raspravlja o tim napisima, a predstavku je Odboru jučer podnijelo i petoro novinara.

Pero Kovačević novinarima je u Saboru danas najavio da će HSP zatražiti da Vijeće za civilni nadzor sigurnosnih službi, zajedno s tri člana Odbora izvrši nadzor u POA-i, kako bi se rasvijetlio taj slučaj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙