FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: HAMAG predstavio nove jamstvene programe

OSIJEK, 1. veljače 2005. (Hina) - Hrvatska agencija za malogospodarstvo (HAMAG) predstavila je danas u Osijeku pet novihjamstvenih programa za malo gospodarstvo, s ciljem upoznavanjapoduzetnika, poduzetničkih institucija i poslovnih banaka smogućnostima ostvarivanja prava na jamstvo na kredite.
OSIJEK, 1. veljače 2005. (Hina) - Hrvatska agencija za malo gospodarstvo (HAMAG) predstavila je danas u Osijeku pet novih jamstvenih programa za malo gospodarstvo, s ciljem upoznavanja poduzetnika, poduzetničkih institucija i poslovnih banaka s mogućnostima ostvarivanja prava na jamstvo na kredite.

Riječ je o programima "Poljoprivreda", "Područja posebnog državnog interesa", "Rast i razvoj", "Novi poduzetnik" i "Obrtni kapital", kojima se, uz ostalo, predviđa davanje jamstva na iznose od 40 do 80 posto glavnice kredita.

Predstojnik HAMAG-a Veljko Pauš kazao je kako je nova serija jamstvenih programa po svojim uvjetima povoljnija za poduzetnike i za banke, a pročelnik županijske Agencije za razvoj Martin Marolin ocijenio je kako će novi jamstveni programi poduzetnicima olakšati postupak dobivanja kredita za projekte.

Osječko-baranjski župan Krešimir Bubalo rekao je kako je stavka županijskog proračuna za poljoprivredu, s prošlogodišnjih 21 milijun, povećana na 37 milijuna kuna, što govori o prioritetima Županije u poticanju malog i srednjeg poduzetništva.

Najavio je kako se idućih mjesec i pol dana očekuje dovršetak studije o pokretanju burze roba u Osijeku koja će, nakon osnivanja, definirati cijene i potrebne količine proizvoda na tržištu, a time, kako smatra, pomoći resornom Ministarstvu poljoprivrede u odlučivanju koje bi poticaje trebalo stimulirati, a koje destimulirati.

(Hina) xivuč yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙