FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bjelovarsko-bilogorska županija kreditira sjetvu

BJELOVAR, 1. veljače 2005. (Hina) - Bjelovarsko-bilogorska županijakreditirat će drugu godinu zaredom proljetnu sjetvu, apoljoprivrednici će moći iskoristiti 30 milijuna kuna.
BJELOVAR, 1. veljače 2005. (Hina) - Bjelovarsko-bilogorska županija kreditirat će drugu godinu zaredom proljetnu sjetvu, a poljoprivrednici će moći iskoristiti 30 milijuna kuna.

Ugovor o kreditiranju potpisao je bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs s predsjednikom Uprave Erste & Steiermarkische banke Petrom Radakovićem.

Župan Bajs rekao je da Županija subvencionira kamatu s 2,8 posto pa je za krajnjeg korisnika kamata 3,5 posto. Istaknuo je kako se očekuje veliko zanimanje kao i prošle godine kada je kredit koristilo 1600 poljoprivrednika, a na raspolaganju im je bilo oko 9 milijuna kuna, te da su ove godine i povoljniji uvjeti kada je riječ o jamstvima za kredit.

Radaković je kazao da se banka odlučila za tako nisku kamatu jer je procijenila da je riječ o isplativim ulaganjima, a i poljoprivrednici su se pokazali kao uredni platiše koji vraćaju kredite te smatra da će ta kreditna linija osigurati da na kraju i urod bude dobar.

Potpredsjednik Hrvatskog seljačkog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije Dražen Kateković rekao je da je doista riječ o povoljnoj kamati i kako je kredit dobrodošao pogotovo sada kada dio seljaka nije dobio dio novca za poticaje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙