FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Položen temeljni kamen za novo riječko plivalište

RIJEKA, 2. ožujka 2005.(Hina) - Prigodnom svečanošću i polaganjemtemeljnog kamena danas je obilježen početak radova izgradnje novogadvoranskog plivališta na Kantridi u Rijeci.
RIJEKA, 2. ožujka 2005.(Hina) - Prigodnom svečanošću i polaganjem temeljnog kamena danas je obilježen početak radova izgradnje novoga dvoranskog plivališta na Kantridi u Rijeci.

U projekt, koji bi trebao biti gotov do 2007., bit će uloženo 132,94 milijuna kuna, a najvećim dijelom od izdavanja gradskih obveznica.

Temeljni kamen s "Poveljom kamena temeljca" i darovima - športskim rekvizitima plivača i vaterpolista - položila je plivačica, državna prvakinja Ivana Bolanča. Prigodne govore održali su riječki gradonačelnik Vojko Obersnel i doajen hrvatskog športa, nekad uspješni vaterpolist, Zdravko Ćiro Kovačić.

Kompleks dvoranskog plivališta sastoji se od triju cjelina: središnje zgrade s olimpijskim bazenom, prostora za vježbanje s bazenom za skokove u vodu i zagrijavanje te preuređena postojećeg bazena.

U sklopu plivališta bit će izgrađen energetski objekt, garaža sa 148 parkirnih mjesta te uređene javne pješačke i kolničke površine.

Projektno rješenje kompleksa dvoranskog plivališta, koji će funkcionirati kao dio Športsko-rekreacijske zone Kantride, izradili su Studio Zoppini iz Milana i Congama d.d. iz Varaždina.

Radovi su predviđeni u tri faze: najprije će biti srušena zgrada mini-motela i izgrađena energana, zatim će se graditi garaža i pristupne prometnice te zatvoreno plivalište.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙