FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tomčevo Povjerenstvo za legalizaciju bespravne gradnje u građevinskoj zoni, ali ne i u zelenoj

ZAGREB, 1. veljače 2005. (Hina) - Povjerenstvo za utvrđivanje činjenicau vezi s prenamjenom zelenih površina u građevinsko zemljište u GUP-uZagreba poduprlo je danas legalizaciju socijalne, obiteljske bespravnegradnje.
ZAGREB, 1. veljače 2005. (Hina) - Povjerenstvo za utvrđivanje činjenica u vezi s prenamjenom zelenih površina u građevinsko zemljište u GUP-u Zagreba poduprlo je danas legalizaciju socijalne, obiteljske bespravne gradnje.

Riječ o oko deset tisuća objekata, koji se nalaze poglavito u Kozari Boku i Kozari putevima. Povjerenstvo će gradskoj Skupštini predložiti da u roku od dvije godine, svi koji imaju pravo na takvu legalizaciju objekata moraju to i učiniti jer će im se u protivnom objekti srušiti. Rušiti bi se trebali i oni objekti koji se ne mogu legalizirati, jer se nalaze na prometnicama i drugim infrastrukturalnim objektima ili su tajkunska izgradnja, rekao je predsjednik Povjerenstva Zdravko Tomac.

Legalizaciju oko dvije tisuće bespravno sagrađenih objekata na "zelenim površinama" Povjerenstvo smatra upitnom.

Povjerenstvo se dogovorilo da prije sjednice zagrebačke gradske Skupštine održi još jednu sjednicu kako bi sagledalo stavove Ministarstva zaštite okoliša koji je protiv bilo kakve legalizacije i provjerili zakonitost prijedloga Gradskog zavoda da se ti objekti legaliziraju.

Vrlo je opasno legalizirati bespravnu gradnju na "zelenim površinama", rekao je Tomac dodajući da je bi takvo što bilo u suprotnosti sa svime što je Povjerenstvo do sada radilo.

Rekao je da je Povjerenstvo ujedno svjesno da i na tim "zelenim površinama" postoji pojedinačna, socijalna i obiteljska izgradnja.

Pročelnica Gradskog zavoda Anka Mrak-Taritaš predložila je da se takva bespravna gradnja na "zelenim površinama" legalizira pojedinačno, s tim da se kao građevinsko zemljište legalizira samo pola metra uz obiteljsku kuću, a da ostalo ostane "zelena površina" i da se na toj površini ne mogu graditi novi objekti. Navela je da bi se moglo legalizirati oko 600 sagrađenih objekata na "zelenim površinama".

Navela je da su neki objekti već legalizirani jer su napravljeni prije 1968., a da se oko 1100 objekata ne može legalizirati jer su izgrađeni na površinama predviđenim za prometnice i drugu infrastrukturu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙