FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karlovac- Prihvaćen plan sanacije odlagališta Ilovac

KARLOVAC, 3. veljače 2005. (Hina) - Karlovačko Gradsko vijećaprihvatilo je danas 37,7 milijuna kuna vrijedan Plan sanacije izatvaranja odlagališta komunalnog otpada Ilovac, a koji bi trebao bitiostvaren do 2008.
KARLOVAC, 3. veljače 2005. (Hina) - Karlovačko Gradsko vijeća prihvatilo je danas 37,7 milijuna kuna vrijedan Plan sanacije i zatvaranja odlagališta komunalnog otpada Ilovac, a koji bi trebao biti ostvaren do 2008.

Već od travnja sav bi se novopristigli otpad na pretrpano odlagalište Ilovac trebao balirati i odlagati tako da bude spreman za odvoženje na novu lokaciju. To znači da će se ubuduće odlagalište Ilovac samo privremeno opterećivati novim smećem, i to, kako je rečeno, tako da za okolno stanovništvo i okoliš bude potpuno prihvatljivo. Rok za završetak sanacije ovisit će o dinamici gradnje novog odlagališta, koja još nije ni počela, a u konačnici 18 hektara smetlišta na Ilovcu preuredit će se u moderno kamionsko parkiralište sa svim pratećim sadržajima, od restorana do servisa i prodavaonica.

U vrijeme do preseljenja na novu lokaciju sanacija podrazumijeva i podizanje velikog reciklažnog dvorišta s prostorom za baliranje, rekao Zdravko Marčetić, direktor gradske tvrtke Čistoća, kojoj je današnjom odlukom povjereno da, uz pomoć tijela gradske uprave, nastavi posao na izradi glavnog izvedbenog projekta, razrješavanju imovinsko-pravnih odnosa i u konačnici pribavljanju građevinske dozvole.

Gradsko vijeće prihvatilo je danas i izradu glavnog projekta dvoranskog plivališta čija se vrijednost procjenjuje u rasponu od 70 do 100 milijuna kuna. I dok je izglasavanje Plana sanacije odlagališta prošlo bez glasa protiv, rasprava o gradnji dvoranskog plivališta trajala je više od dva sata i bila je opterećena, kako je za govornicom reklo nekoliko vijećnika, prikupljanjem političkih poena pred lokalne izbore. Na kraju je s 14 glasova "za" i 7 "protiv" izglasana ponuda zagrebačkog Arhitektonskog fakulteta da za 2,3 milijuna kuna izradi glavni projekt dvoranskog plivališta prema idejnom projektu koji je danas predstavljen vijećnicima. Riječ je o sportsko-rekreacijskom kompleksu s mnoštvom komercijalnih sadržaja. On uključuje zatvoren i otvoren olimpijski bazen, s tim da bi se otvoreni bazen izvan ljetne sezone koristio kao klizalište i kao teniski teren. Obližnja bi se sportska dvorana obnovila i proširila u zatvorenu atletsku dvoranu, kakva ne postoji u Hrvatskoj, a niti u Sloveniji, Austriji i sjevernom dijelu Italije, čime će se otvoriti perspektive da Karlovac postane sportski, rekreacijski i turistički centar za šire područje regije, rekao je autor idejnog rješenja arhitekt Krešimir Ivaniš.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙