FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Riječki SDP o četverogodišnjoj vlasti u Gradu

RIJEKA,27. veljače 2005.(Hina) - Riječki gradonačelnik, SDP-ovac VojkoObersnel rekao je danas na stranačkoj konferenciji za novinare da jeriječki SDP prije četiri godine dao neka pretenciozna obećanja jer je,kako je rekao, bio svjestan da njihova realizacija ne ovisi o gradskojvlasti.
RIJEKA,27. veljače 2005.(Hina) - Riječki gradonačelnik, SDP-ovac Vojko Obersnel rekao je danas na stranačkoj konferenciji za novinare da je riječki SDP prije četiri godine dao neka pretenciozna obećanja jer je, kako je rekao, bio svjestan da njihova realizacija ne ovisi o gradskoj vlasti.

Kad je riječ o ispunjenim obećanjima, istaknuo je da je gradska vlast to učinila ne opterećujući Riječane dodatnim porezom.

Potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina upozorio je da je Hrvatska i dalje visokocentralizirana zemlja u kojoj Rijeka i Primorsko-goranska županija ne mogu ostvariti sve jer nemaju ovlasti. Rekao je da HDZ deklarativno podupire razvoj Rijeke i luke, ali to ne provodi izdvajanjem novaca za cestogradnju.

Vojko Obersnel je rekao da nije ispunjeno obećanje o dovršetku riječke obilaznice i ceste D-404 ispod Pećina, nije niti početa izgradnja marine na Delti, izgradnja bazena i sportske dvorane na Zametu tek počinje, a da preseljenje Moderne galerije i Gradske knjižnice u primjerene prostorije tek slijedi.

Ponovio je da je razlog tome manjak novca koji središnja državna vlast raspodjeljuje za gradnju prometnica, a, dodao je, dijelom su krivi i neriješeni vlasnički odnosi.

Od ispunjenih obećanja spomenuo je izgradnju Mosta branitelja, kanalizacijski sustav za zapadni dio grada, uspješnu pripremu za prenamjenu bivše vojarne "Trsat" za sveučilišni kampus i bolnicu. Rekao je također da gradska vlast uspješno nastavlja socijalni program.

SDP, kako je najavljeno, potpisat će do kraja ožujka koalicijski sporazum s HSS-om, IDS-om i Hrvatskom strankom umirovljenika za lokalne izbore, a onda izraditi svoj izborni program i uskladiti ga s ostalim trima strankama.

Vojko Obersnel ponovno je izabran na današnjoj sjednici proširenoga Gradskog odbora SDP-a za nositelja liste te stranke za riječko Gradsko vijeće.

(Hina) xdsil yjn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙