FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

INA: Proizvodnja nafte i plina u siječnju veća od plana

ZAGREB, 2. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatska naftna kompanija INA usiječnju je na domaćim naftnim poljima proizvela ukupno 55.782 tonenafte, što je 3,6 posto više od plana, objavili su iz Ine.
ZAGREB, 2. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatska naftna kompanija INA u siječnju je na domaćim naftnim poljima proizvela ukupno 55.782 tone nafte, što je 3,6 posto više od plana, objavili su iz Ine.

Proizvodnja veća od plana ponajprije je postignuta značajnim prebačajem plana proizvodnje na poljima Stružec, Šandrovac i Žutica.

Uz naftu, proizvedeno je još i 28.601 tona kondenzata, što je također više od plana. Iz Ine ističu da proizvodnji na domaćim poljima treba dodati i 6.826 tona nafte iz Egipta. Tako je u siječnju Inina proizvodnja iznosila 91.210 tona nafte i kondenzata.

Planove je u siječnju INA premašila i u proizvodnji plina i plinskog kondenzata, a ukupno proizvedenih oko 191,6 milijuna prostornih metara za tri je posto više od plana.

Prema Ininim podatcima, na plinskim poljima u Panonu proizvedeno je oko 125 milijuna prostornih metara, na polju Ivana u podmorju Jadrana blizu 29 milijuna, te na polju Marica 7,6 milijuna kubika.

Tijekom siječnja maksimalnim kapacitetom proizvodilo je i podzemno skladište u Okolima iz kojega je izvađeno i potrošačima isporučeno blizu 70 milijuna kubika plina, navode iz Ine.

Viša od plana bila je i proizvodnja na Etanskom postrojenju u Ivaniću, gdje je proizvedeno 7.044 tone tekućih naftnih plinova (11 posto više), 2.766 tona prirodnog benzina (35 posto više) te još oko 5.218 tona etana. Na geotermalnim poljima u siječnju je proizvedeno oko 30 tisuća kubika tople vode, a na vodocrpilištima više od 178 kubika vode visoke tehnološke kvalitete.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙