FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Joško Morić: U novim gradskim poslovima Bandić opet vidi svog kuma

ZAGREB, 17. veljače 2005. (Hina) - Potpredsjednik Demokratskog centra(DC) Joško Morić danas je rekao kako DC ima razloga vjerovati dazagrebački dogradonačelnik Milan Bandić u dva nova gradska projekta -obnovi planinarskih domova i probijanju tunela kroz Sljeme - ponovnovidi svoga kuma.
ZAGREB, 17. veljače 2005. (Hina) - Potpredsjednik Demokratskog centra (DC) Joško Morić danas je rekao kako DC ima razloga vjerovati da zagrebački dogradonačelnik Milan Bandić u dva nova gradska projekta - obnovi planinarskih domova i probijanju tunela kroz Sljeme - ponovno vidi svoga kuma.

To je Morić rekao na konferenciji za novinare nakon što je ustvrdio da su uoči Svjetskog skijaškog kupa na Sljemenu izravnom pogodbom ugovoreni poslovi u vrijednosti od 96 milijuna kuna, a koje je dobila tvrtka "Tigra" u vlasništvu braće Penava, od kojih je jedan, Milan Penava, kako navodi Morić, ujedno i Bandićev kum.

Budući da je Bandić u jednom dnevnom listu prije izjavio da je spominjanje njegovog kuma u poslovima za grad insinuiranje, Morić je pozvao Bandića da javnosti pokaže sve poslove na Sljemenu za koje su su bili raspisani natječaji, kao i poslove ugovorene izravnom pogodbom.

Na upit novinara mogu li izjave koje kompromitiraju Bandića utjecati na njegovu popularnost kod građana, Morić je odgovorio da mu je važnije ukazivati na nezakonite postupke i netransparentnost u poslovanju nego brinuti o Bandićevoj popularnosti.

Morić se također požalio da mu je iz Gradskog poglavarstva uskraćena informacija o sastavu nadzornih odbora u gradskim tvrtkama pa da čak ni Trgovački sud u Zagrebu nema valjani popis članova nadzornih odbora. "Neće im uspjeti pokušaj skrivanja upotrebe nadzornih odbora za kupovanje šutnje o prljavim poslovima, ali i kupovanje koalicija", rekao je Morić ukazujući na najavu nove koalicije u Zagrebu: SDP-a i HSU-a kojoj je, tvrdi, povod dodjela mjesta u NO, a ne programska sličnost te dvije stranke.

Podržao je mjere koje je poduzela ministrica pravosuđa i predsjednica DC-a Vesna Škare-Ožbolt u utvrđivanju odgovornosti za krađu predmeta Bandićeve brakorazvodne parnice s Općinskog suda u Zagrebu i pritom dodao da bi bilo najbolje da se "Zagreb razvede od Bandića" jer će tako, dodaje, sačuvati svoju imovinu.

Morić je ocijenio i da bi predsjednica HNS-a Vesna Pusić trebala izaći iz zagrebačke koalicije s SDP-om ako smatra da je sadašnja gradska vlast brojnim aferama onemogućena u radu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙