FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Škare Ožbolt: Od sjednice Vijeća očekujem odgovore o daljnjim koracima

ĐAKOVO, 4. veljače 2005. (Hina) - Predsjednica DC-a i ministricapravosuđa Vesna Škare Ožbolt izjavila je kako na večerašnjojsjednici Vijeća za nacionalu sigurnost, čiji je član, očekuje odgovoro daljnjim koracima koji bi, kako je rekla, "iskoordinirali sve uzemlji - odvjetništvo, policiju, službe, da se utvrdi gdje se nalazigeneral Ante Gotovina".
ĐAKOVO, 4. veljače 2005. (Hina) - Predsjednica DC-a i ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt izjavila je kako na večerašnjoj sjednici Vijeća za nacionalu sigurnost, čiji je član, očekuje odgovor o daljnjim koracima koji bi, kako je rekla, "iskoordinirali sve u zemlji - odvjetništvo, policiju, službe, da se utvrdi gdje se nalazi general Ante Gotovina".

Škare Ožbolt danas je u Đakovu otvorila prostorije DC-a. Komentirajući grafite potpore generalu Gotovini "Izdajte Antu, izdali ste sebe" i "Ante Gotovina, ne damo te", koji su jutros osvanuli u središtu Đakova, a jedan i na zgradi policije, koji je odmah uklonjen, predsjednica DC-a rekla je da "oni koji pišu takve grafite, ne vide dalje od zida".

Samo general Ante Gotovina može oboriti zastrašujuće navode iz haške optužnice On to treba učiniti i radi sebe, i radi hrvatske prošlosti, rekla je Škare Ožbolt. Dodala je kako sve one koji tvrde da je on u Hrvatskoj, treba pozvati da kažu gdje je. Opovrgnula je navode da je bilo tko od članova Vlade kontaktirao s Gotovinom, no nije željela komentirati je li to učinio netko drugi u Vladino ime.

Škare Ožbolt danas je u Đakovu govorila i o pripremama DC-a za lokalne izbore. Najavila je kako ta stranka prva počinje provoditi program gospodarske regionalizacije Hrvatske što će, dodala je, biti preduvjet za ulazak Hrvatske u EU, ali i za otvaranje pretpristupnih fondova. Najavila je da će DC na predstojeće lokalne izbore izići samostalno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙