FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Oscar revija" u pet hrvatskih gradova

ZAGREB, 15. veljače 2005. (Hina) - Osam filmova nominiranih za Oscarapretpremijerno će biti prikazani od 17. do 23. veljače u Zagrebu,Osijeku, Rijeci, Zadru i Splitu, izvijestio je zagrebački Blitz film ivideodistribucija.
ZAGREB, 15. veljače 2005. (Hina) - Osam filmova nominiranih za Oscara pretpremijerno će biti prikazani od 17. do 23. veljače u Zagrebu, Osijeku, Rijeci, Zadru i Splitu, izvijestio je zagrebački Blitz film i videodistribucija.

Gledatelji će u sklopu "Oscar revije" moći pogledati filmove "The Aviator", "Djevojka od milijun dolara", "Hitler: konačni pad", "Ray", "Život je more", "Hotel Ruanda", "Clementov opus" i "San za životom".

"The Aviator" Martina Scorsesea životopisna je priča o jednom od najpoznatijih američkih milijardera, koja osim njegovih poslovnih uspjeha obrađuje i neke od najvećih romansa, poput onih s hollyvoodskim divama Katherine Hepburn i Avom Gardner. "The Aviator" je nominiran za 11 nagrada Oscara.

"Djevojka od milijun dolara" neobična je priča o svijetu boksa Oscarom nagrađena redatelja Clinta Eastwooda. Film je nominiran za sedam nagrada Oscara.

"Hitler: konačni pad" zanimljiva je priča o zadnjim danima Trećeg Reicha i Adolfa Hitlera, ispričana iz kuta njegove posljednje osobne tajnice Traundl Junge. Film je nominiran za najboljeg europskog glumca 2004. te nagradu Oscara za najbolji strani film.

"Ray" je priča o životu slavnog američkog glazbenika Raya Charlesa, nominiran za šest nagrada Oscara.

"Život je more" španjolska je drama o borbi paraplegika za dostojanstvenu smrt, s najboljim europskim glumcem i redateljem 2004. te dvjema nominacijama za nagradu Oscara.

"Hotel Ruanda" potresna je ratna drama snimljena po istinitu događaju u kojoj Don Cheadle tumači vlasnika hotela koji je spasio živote više od tisuću izbjeglica od genocida plemena Hutu u Ruandi, smjestivši ih u svoj hotel; film s tri nominacije za Oscara.

"Clementov opus" najgledaniji je francuski film 2004., s više od šest milijuna gledatelja, nominiran za dvije nagrade Oscara. To je priča o darovitu glazbeniku koji zbog nedostatka posla u poratnoj Francuskoj postaje pomoćnim učiteljem u školi za problematične dječake u kojoj glazbom mijenja živote čitava naraštaja đaka.

"San za životom" priča je o neograničenoj mašti čovjeka koji je napisao "PetraPana", jednu od najljepših priča za djecu svih vremena. Film je nominiran za sedam nagrada Oscara.

(Hina) pp, xmc ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙