FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 21. veljače 2005.(Hina) -
ZAGREB, 21. veljače 2005.(Hina) -

Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske.

ZAGREB - U Policijskoj akademiji u Zagrebu danas je počeo četverodnevni međunarodni seminar na kojem će se predstavnici policija iz zemalja jugoistočne Europe upoznati s hrvatskim modelom projekta "Policija u zajednici". Otvarajući seminar zamjenik ravnatelja policije Jakob Bukvić istaknuo je kako je provođenje projekta "Policija u zajednici" prioritet u procesu približavanja europskim standardima. Temelj tog projekta poboljšanje je komunikacije između policije i građana, kazao je Bukvić. Projekt "Policija u zajednici" u nekoliko se hrvatskih gradova počeo provoditi od sredine 2003., a kasnije je proširen i na ostale dijelove zemlje.

ZAGREB - Unatoč nevremenu koje je zahvatilo gotovo cijelu Hrvatsku, željeznički, autobusni i zračni promet teku bez većih poteškoća. Kako se doznaje iz Hrvatskih željeznica, u željezničkom prometu kašnjenje na svim prugama nije veće od petnaest minuta, a na Autobusnom kolodvoru ističu kako se za sada promet odvija bez većih poteškoća. Iz zagrebačke Zračne luke doznaje se kako zrakoplov Croatia Airlinesa, koji je iz Pule trebao stići u Zagreb u 7,55 sati, te u 8,30 produžiti za Zuerich, zbog nevremena nije ni poletio iz Pule.

ZAGREB - Za plovidbu u obalnom moru Republike Hrvatske u 2004. godini izdano je 53.475 odobrenja, što je za 1,8 posto više nego u godini prije, a na plovilima je bilo nešto više od 170 tisuća osoba ili za 1 posto manje u odnosu na 2003., podaci su Državnog zavoda za statistiku. Gotovo dvije trećine ili 64,3 posto odobrenja za plovidbu u hrvatskom obalnom moru izdano je u dva ljetna mjeseca - srpnju i kolovozu. Prema zastavi plovila najviše odobrenja za plovidbu u 2004. godini izdano je Njemačkoj (32,5 posto), Italiji (27 posto) te Austriji (14,6 posto).

ZAGREB - Novi predsjednik Uprave varaždinske tekstilne industrije Varteks od 1. ožujka bit će Zoran Koščec, odlučio je Nadzorni odbor. Koščec ističe kako je svjestan ozbiljnosti situacije u Varteksu, te kako će nastojati zaustaviti poslovni gubitak i tvrtku kroz dugoročni proces restrukturiranja pretvoriti u stabilnu i profitabilnu kompaniju.

VIROVITICA - Kazalište Virovitica 23. veljače gostovat će u zagrebačkom Kazalištu Gavella s predstavom "Višnjik" Antona Pavloviča Čehova. Tom predstavom, koju je na virovitičku pozornicu postavio Dražen Ferenčina uz pomoć dramaturga Jasena Boke i asistentice režije Ivane Peroš, virovitičko kazalište počelo je 4. veljače obilježavati 60. godišnjicu rada teatra.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙