FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zrilić: nedopustiva kampanja protiv Hrvata u BiH

ZADAR, 28. siječnja 2005. (Hina) - Potpredsjednik HSLS-a i predsjednikŽupanijskog vijeća te stranke u Zadarskoj županiji Stanko Zrilić nadanašnjoj je konferenciji za novinare rekao da u Hrvatskoj nema onihkoji bi stali u zaštitu Hrvata u BiH.
ZADAR, 28. siječnja 2005. (Hina) - Potpredsjednik HSLS-a i predsjednik Županijskog vijeća te stranke u Zadarskoj županiji Stanko Zrilić na današnjoj je konferenciji za novinare rekao da u Hrvatskoj nema onih koji bi stali u zaštitu Hrvata u BiH.

Pojedine političke i medijske inicijative da se Hrvatima u BiH ukine pravo glasovanja na izborima za vlasti u RH, poprimaju oblik "nedopustive harange", rekao je Zrilić.

Po njegovoj ocjeni, "takvim se inicijativama ponižava dio hrvatskog nacionalnog korpusa", a cilj im je, po Zrilićevu mišljenju, zatiranje identiteta Hrvata u BiH i njihovo svođenje na nacionalnu manjinu.

"Strane vojne snage tenkovima su ušle u Hercegovačku banku, a da to nitko nije osudio, iako se kasnije pokazalo da ničega kriminalnog u toj novčarskoj ustanovi nije bilo. Isto tako, stranci sude Anti Jelaviću kao kriminalcu, iako ga je Ustavni sud BiH oslobodio", rekao je Zrilić i najavio da će HSLS raskrinkati "nositelje svih tih ružnih i opasnih akcija".

U nastavku konferencije zatražio je i da institucije sustava počnu raditi na slučaju krivotvorenih dokumenata na temelju kojih se u Haagu optužuje generala Antu Gotovinu.

Na kraju konferencije Zrilić je osudio nedavno rušenje spomenika Josipa Broza Tita u Kumorvcu kao teroristički čin u kojemu se, rekao je, prepoznaje rukopis Udbe i KOS-a, organizacija koje su devedesetih godina prošloga stoljeća minirale židovsku grobnicu na zagrebačkom Mirogoju.

Potpredsjednik HSLS-a Stanko Zrilić osudio je namjeru "Nove TV" da dade prostor supruzi Željka Ražnjatovića Arkana. "Hrvatsku treba osloboditi od terora tih faca jer će, u suprotnom, narod znati odgovoriti", rekao je Zrilić.

Riječ je o emisiji "Drugo lice", snimljenoj u Beogradu koja je bila najavljivana za jučer, ali nije emitirana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙