FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Neum: počeo sastanak vodećih stranaka BiH

MOSTAR, 22. veljače 2005. (Hina) - Vodstva četiri vladajuće stranke uBiH; HDZ BiH, Stranke demokratske akcije, Srpske demokratske stranke iPartije demokratskog progresa u utorak navečer u Neumu su počelasastanak na kojem će se, kako je službeno najavljeno, raspravljati opoteškoćama u funkcioniranju izvršne i zakonodavne vlasti na državnojrazini.
MOSTAR, 22. veljače 2005. (Hina) - Vodstva četiri vladajuće stranke u BiH; HDZ BiH, Stranke demokratske akcije, Srpske demokratske stranke i Partije demokratskog progresa u utorak navečer u Neumu su počela sastanak na kojem će se, kako je službeno najavljeno, raspravljati o poteškoćama u funkcioniranju izvršne i zakonodavne vlasti na državnoj razini.

Stranka za BiH, koja je također jedna od vladajućih stranaka, otkazala je sudjelovanje na sastanku u Neumu. Predsjednik Stranke za BiH Safet Halilović je nesudjelovanje svoje stranke na sastanku u Neumu obrazložio riječima kako se o funkcioniranju državnih tijela vlasti BiH treba raspravljati u državnom Parlamentu a ne na međustranačkim skupovima bez, kako se izrazio, uvida javnosti u takve sastanke.

Koordinator ovog sastanka u Neumu je hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović, a o rezultatima razgovora sudionici će izvijestiti novinare u srijedu u 11,30 na press konferenciji.

Čelnici dviju stranaka iz Republike Srpske: Partije demokratskog progresa Mladen Ivanić i Srpske demokratske stranke Dragan Čavić zaprijetili su da će napustiti skup u Neumu ako se na njemu bude raspravljalo o ustavnim promjenama, odnosno o eventualnom ukidanju Republike Srpske.

Predsjednik Stranke demokratske akcije Sulejman Tihić je uoči sastanka više puta izjavljivao kako se o funkcioniranju izvršne i zakonodavne vlasti na državnoj razini u BiH ne može raspravljati bez razmatranja promjena Daytonskog ustava BiH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙