FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Solana: suradnja s ICTY-em ključna za BiH

ZAGREB, 9. veljače 2005. (Hina) - Visoki predstavnik EU za vanjsku isigurnosnu politiku Javier Solana razgovarao je u srijedu u Bruxellesus premijerom BiH Adnanom Terzićem o sveukupnim odnosima između dvijustrana, istaknuvši da je puna suradnja BiH s Haškim sudom (ICTY),posebice suradnja Republike srpske, od ključne važnosti zapribližavanje BiH Europskoj uniji, priopćila je Solaninaglasnogovornica Christina Gallach.
ZAGREB, 9. veljače 2005. (Hina) - Visoki predstavnik EU za vanjsku i sigurnosnu politiku Javier Solana razgovarao je u srijedu u Bruxellesu s premijerom BiH Adnanom Terzićem o sveukupnim odnosima između dviju strana, istaknuvši da je puna suradnja BiH s Haškim sudom (ICTY), posebice suradnja Republike srpske, od ključne važnosti za približavanje BiH Europskoj uniji, priopćila je Solanina glasnogovornica Christina Gallach.

"Solana je ponovio da puna suradnja s ICTY-em, posebice Republike srpske, ostaje jednim od ključnih uvjeta za približivanje BiH Europskoj uniji", kazala je Gallach.

Solana i Terzić razgovarali su i o velikom napretku učinjenom na području preustroja policije, što je, kako je priopćeno, za BiH bitno ne samo zbog borbe protiv organiziranog kriminala nego i zbog nastojanja da započne liberalizacija viznog režima.

Dvojica visokih dužnosnika u razgovoru su pozdravila i uspješan početak vojne operacije EU EUFOR/ALTHEA, kao dijela sveobuhvatnog pristupa Unije Bosni i Herzegovini.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙