FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Cestovne blokade na sjeveru Kosova

PRIŠTINA,1.veljače 2005.(Hina) - Privredni poduzetnici kosovskih Srba ičlanovi Srpskoga nacionalnoga vijeća (SNV) sa sjevera Kosova nastavilisu u utorak dan ranije započetu cestovnu blokadu na magistralnimcestama Mitrovica-Raška i Zubin Potok-Ribariče, na sjeveru Kosova naadministrativnoj granici sa Srbijom, javljaju srpski izvori sa sjeveraKosova.
PRIŠTINA,1.veljače 2005.(Hina) - Privredni poduzetnici kosovskih Srba i članovi Srpskoga nacionalnoga vijeća (SNV) sa sjevera Kosova nastavili su u utorak dan ranije započetu cestovnu blokadu na magistralnim cestama Mitrovica-Raška i Zubin Potok-Ribariče, na sjeveru Kosova na administrativnoj granici sa Srbijom, javljaju srpski izvori sa sjevera Kosova.

Srpski gospodarstvenici su nezadovoljni djelovima uredbe srbijanske vlade o prometu robe i zahtijevaju ukidanje carinskih punktova na administrativnim prijelazima s Kosovom.

Blokada je počela jučer s više kamiona i putničkih vozila. Glavni zahtjev upućen ministarstvu financija je "ukidanje carinskog postupka za promet robe domaće proizvodnje između Kosova i Srbije". Gospodarstvenici traže da taj posao obavljaju porezni organi, a ne carinska služba, ocjenjujući uredbe koje reguliraju tu materiju "protutustavnima" odnosno, kako ističu, "u suprotnosti s Ustavom Republike Srbije, Rezolucijom 1244 VS UN-a i voljom srpskoga naroda na Kosovu".

Srpski gospodarstvenici su najavili kako će sljedećih dana blokade prometa biti uvedene i na dva veća administrativna prijelaza, Merdare i Končulj.

S uvođenjem PDV-a 1. siječnja Srbija je na graničnim prijelazima pojačala mjere nadzora i naplate predviđenih 18 posto PDV-a, što se odnosi i na Kosovo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙