FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Srbije u nedjelju u dvodnevnom posjetu Kosovu

PRIŠTINA,12. veljače 2005.(Hina) - Predsjednik Srbije Boris Tadićboravit će 13. i 14. veljače na Kosovu, a službeni dio posjeta početće razgovorom s civilnim upraviteljem UN-a na Kosovu SorenomJessen-Petersenom.
PRIŠTINA,12. veljače 2005.(Hina) - Predsjednik Srbije Boris Tadić boravit će 13. i 14. veljače na Kosovu, a službeni dio posjeta počet će razgovorom s civilnim upraviteljem UN-a na Kosovu Sorenom Jessen-Petersenom.

Tadić će uoči susreta sa Sorenom Jessen-Petersenom posjetiti srpske enklave Šilovo i Cernicu kod Gnjilana, a nakon razgovora s prvim čovjekom UNMIK-a, obići će srpske enklave Štrpce, Veliku Hoču, Gračanicu, manastir Visoki Dečani, Batuse i Lipljan te sjeverni dio Mitrovice.

Susret s predstavnicima kosovskih institucija i albanskim čelnicima na Kosovu nije predviđen.

Prvi boravak srbijanskog predsjednika na Kosovu nakon 1999., kad je vlast na Kosovu preuzeo UN, pratit će brojni novinari.

Civilni upravitelj UN-a na Kosovu Soren Jessen-Petersen zatražio je od predsjednika Srbije da tijekom posjeta Kosovu ne unosi strah među kosovske Srbe, nego da pridonese poboljšanju stanja stvaranjem povjerenja kosovskih Srba.

Premijer kosovske vlade Ramush Haradinaj rekao je uoči Tadićeva dolaska kako vjeruje da će posjet biti znak da će službeni Beograd biti konstruktivniji u procesima na Kosovu, dok albanske oporbene stranke na Kosovu Tadićev posjet vide kao marketinški potez i unutarnju borbu između srbijanskih političkih stranaka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙