FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Špijuniranje nije odraz službene politike Zagreba prema BiH (Dizdarević)

SARAJEVO, 25. veljače 2005. (Hina) - Veleposlanik Bosne i Hercegovineu Hrvatskoj Zlatko Dizdarević izjavio je, kako je prenio sarajevskiDnevni avaz, da je izvijestio Ministarstvo vanjskih poslova svojezemlje da su ga pratile i prisluškivale hrvatske tajne službe,ističući istodobno kako ne smatra da je taj slučaj odraz službenepolitike Zagreba prema Sarajevu.
SARAJEVO, 25. veljače 2005. (Hina) - Veleposlanik Bosne i Hercegovine u Hrvatskoj Zlatko Dizdarević izjavio je, kako je prenio sarajevski Dnevni avaz, da je izvijestio Ministarstvo vanjskih poslova svoje zemlje da su ga pratile i prisluškivale hrvatske tajne službe, ističući istodobno kako ne smatra da je taj slučaj odraz službene politike Zagreba prema Sarajevu.

Dizdarević je kazao kako je o tome da ga se prati doznao iz medija te da je iz toga shvatio kako ga se povezuje s nekim ljudima koji su, navodno, radili na otkrivanju generala Ante Gotovine.

Kao mogući razlog zbog kojega ga se u Hrvatskoj špijuniralo Dizdarević navodi njegov susret s glasnogovornicom Ureda tužitelja Haškog suda Florence Hartmann "prije dvije-tri godine" u zagrebačkom hotelu Sheraton. Ističe međutim kako su njih dvoje prijatelji još iz vremena kada je Hartmann bila dopisnica Le Mondea iz Miloševićeve Srbije odakle je protjerana.

"Sve što je objavljeno (u hrvatskim medijima) valja promatrati u kontekstu nekih razračunavanja unutar obavještajne zajednice Hrvatske, a ne kao slučaj koji održava odnos službenog Zagreba prema Sarajevu", zaključio je Dizdarević dodajući kako sada na Ministarstvo vanjskih poslova BiH mora odlučiti hoće li poduzimati neke mjere.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙