FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bush sa američkim vojnicima u Wiesbadenu

WIESBADEN, 23. veljače 2005. (Hina/AFP) - Američki predsjednik GeorgeW. Bush zahvalio je u srijedu tijekom posjeta američkoj bazi uWiesbadenu (na zapadu Njemačke) američkim vojnicima stacioniranim uNjemačkoj na njihovu sudjelovanju u iračkome ratu.
WIESBADEN, 23. veljače 2005. (Hina/AFP) - Američki predsjednik George W. Bush zahvalio je u srijedu tijekom posjeta američkoj bazi u Wiesbadenu (na zapadu Njemačke) američkim vojnicima stacioniranim u Njemačkoj na njihovu sudjelovanju u iračkome ratu.

"Donijeli ste nadu i slobodu narodu koji je patio. Vi ste novi naraštaj junaka", kazao je Bush uz jednodušno odobravanje američkih vojnika u zračnoj bazi Erbenheim.

Prva oklopna divizija stacionirana u Wiesbadenu bila je u ljeto 2004. raspoređena 15 mjeseci u Iraku. Za to su vrijeme ubijena 133 američka vojnika iz te postrojbe.

Bush se prije toga sastao s njemačkim kancelarom Gerhardom Schroederom u Mainzu (na zapadu zemlje), u sklopu četverodnevnog obilaska Europe koji je u nedjelju počeo u Bruxellesu. Američki predsjednik trebao bi u srijedu navečer stići u Bratislavu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙