FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bush iz Washingtona otputovao za Europu

WASHINGTON, 20. veljače 2005. (Hina/AFP) - Američki predsjednik GeorgeW. Bush otputovao je u nedjelju iz Washingtona za Bruxelles, gdje ćezapočeti četverodnevni posjet Europi tijekom kojega će nastojatiojačati prekoatlantske veze nakon dvogodišnje napetosti zbog rata uIraku.
WASHINGTON, 20. veljače 2005. (Hina/AFP) - Američki predsjednik George W. Bush otputovao je u nedjelju iz Washingtona za Bruxelles, gdje će započeti četverodnevni posjet Europi tijekom kojega će nastojati ojačati prekoatlantske veze nakon dvogodišnje napetosti zbog rata u Iraku.

Predsjednički zrakoplov Air Force One treba između 20.00 i 21.00 sat sletjeti u belgijsku prijestolnicu u kojoj su uvedene jake mjere sigurnosti.

To je prvi Bushov posjet inozemstvu otkako je u siječnju počeo njegov drugi mandat.

Vrhunac posjeta bit će dvostruki summit u utorak sa šefovima država i vlada NATO-a i Europske unije, dok će u ponedjeljak poslijepodne Bush održati važan govor o prekoatlantskim vezama.

U znak dobre volje za smirivanjem stanja, Bush će u ponedjeljak večerati s francuskim predsjednikom Jacquesom Chiracom koji je 2003. bio među najžešćim protivnicima rata u Iraku.

Bush će u srijedu ujutro iz Bruxellesa otputovati u Njemačku, a odatle u četvrtak u Bratislavu u Slovačkoj, gdje ga očekuje osjetljiv razgovor s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙