FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SDSS: U Vukovaru zbog šala "Crvene zvezde" pretučen gimnazijalac

VUKOVAR,10. veljače(Hina) - Informativna služba Samostalne demokratskesrpske stranke (SDSS) u današnjem je priopćenju osudila subotnji napaddvojice nepoznatih počinitelja na učenika vukovarske Gimnazije, SrđanaOrsića iz Dalja, koji je nosio šal "Crvene zvezde".
VUKOVAR,10. veljače(Hina) - Informativna služba Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) u današnjem je priopćenju osudila subotnji napad dvojice nepoznatih počinitelja na učenika vukovarske Gimnazije, Srđana Orsića iz Dalja, koji je nosio šal "Crvene zvezde".

U priopćenju se navodi kako su Srđana Orsića u središtu Vukovara napala dvojica nepoznatih počinitelja, u dobi oko 30 godina, zatraživši da skine šal nogometnog kluba "Crvena zvezda" koji je imao oko vrata. Napadači su Orsića udarali rukama i nogama po glavi, a zbog ozljeda učenik je, kako se navodi u priopćenju, zatražio i liječničku pomoć.

Kako se tvrdi u priopćenju, nitko od prolaznika nije mu htio pomoći, osim nepoznatog muškarca koji mu je ponudio prijevoz automobilom, ali "kada je vidio kakav šal Orsić ima u rukama, nakon desetak metara naredio mu je da iziđe iz automobila".

U priopćenju se navodi da simpatiziranje nekog sportskog društva, u ovom slučaju "Crvene zvezde", pripada slobodi pojedinca zajamčenoj brojnim zakonima te se zaključuje da "samo 'minutu' prije ulaska Hrvatske u europske tokove u Vukovaru još ima onih koji zazivaju atmosferu iz 1991. i uzimanje stvari u svoje ruke".

Načelnik Operativno-komunikacijskog centra Policijske uprave vukovarsko-srijemske Tomislav Iljić u izjavi za Hinu rekao je kako je Srđan Orsić iz Dalja u subotu prijavio policiji da su ga napala dvojica nepoznatih muškaraca, a kao "razlog napada naveo je šal Crvene zvezde koji je nosio oko vrata".

Iljić je rekao da policija traga za počiniteljima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙