FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zarqawijeva skupina preuzela odgovornost za napade na birališta u Iraku

DUBAI, 30. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Islamistička skupina Abu Musabaal-Zarqawija preuzela je u nedjelju odgovornost za samoubilačke napadena biralištima u Iraku, u priopćenju objavljenom na islamističkojinternetskoj stranici.
DUBAI, 30. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Islamistička skupina Abu Musaba al-Zarqawija preuzela je u nedjelju odgovornost za samoubilačke napade na biralištima u Iraku, u priopćenju objavljenom na islamističkoj internetskoj stranici.

"Organizacija Al Qaida u Rafidainu (Mezopotamija) drži svoja obećanja zahvaljujući vojnicima iz brigade kandidata za mučeništvo", piše u priopćenju kojega se vjerodostojnost nije mogla utvrditi.

U nedjelju je u Bagdadu izvedeno devet napada, priopćila je američka vojska ustvrdivši da su iračke snage sigurnosti uglavnom spriječile samoubojice da uđu na birališta.

Prema izvješćima koje je agencija dobila do podneva, u samoubilačkim napadima i u atentatima u Bagdadu ubijeno je najmanje 19 osoba, uz barem dvojicu samoubojica, a tridesetak ih je ranjeno.

Skupina Abu Musaba al-Zarqawija, najtraženijeg bjegunca u Iraku za kojim traga američka vojska, preuzela je odgovornost za brojne atentate, a njezin je vođa 23. siječnja u poruci objavljenoj na internetu, najavio "bespoštedni rat" izborima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙