FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministarstvo obitelji: Željko Orešković se nije obraćao za pomoć Ministarstvu

ZAGREB, 2. veljače 2005. (Hina) - Ministarstvo obitelji, branitelja imeđugeneracijske solidarnosti navodi u današnjem priopćenju kako sehrvatski branitelj Željko Orešković, koji je jučer počiniosamoubojstvo, nije do sada obraćao za pomoć Ministarstvu ili područnomuredu državne uprave.
ZAGREB, 2. veljače 2005. (Hina) - Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti navodi u današnjem priopćenju kako se hrvatski branitelj Željko Orešković, koji je jučer počinio samoubojstvo, nije do sada obraćao za pomoć Ministarstvu ili područnom uredu državne uprave.

Ministarstvo je izrazilo iskreno i duboko žaljenje u povodu tragične smrti Željka Oreškovića (1964.) iz Hrastina kod Osijeka, koji je samoubojstvo počinio tako što si je motornom pilom prerezao vrat.

Iz Ministarstva ističu kako Željko Orešković nije podnosio zahtjev za stjecanjem statusa hrvatskog ratnog vojnog invalida ili za ostvarivanje nekih drugih prava.

Također, Orešković se nije obraćao za pomoć Centru za psihosocijalnu pomoć hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima u Osijeku, a prema dostupnim informacijama nije se liječio od posttraumatskog stresnog poremećaja ili druge psihičke bolesti koja bi bila u izravnoj vezi sa sudjelovanjem u Domovinskom ratu, stoji u priopćenju Ministarstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙