FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Stručni skup o pravima djeteta

VUKOVAR, 22. veljače 2005. (Hina) - U Vukovaru je danas, u organizacijiZavoda za školstvo Republike Hrvatske, počeo dvodnevni stručni skup opravima djeteta "Živjeti i učiti prava" koji je namijenjen edukacijivoditelja vrtića iz Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjskežupanije.
VUKOVAR, 22. veljače 2005. (Hina) - U Vukovaru je danas, u organizaciji Zavoda za školstvo Republike Hrvatske, počeo dvodnevni stručni skup o pravima djeteta "Živjeti i učiti prava" koji je namijenjen edukaciji voditelja vrtića iz Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije.

Matilda Markočić, viša savjetnica Zavoda za školstvo, naglasila je kako se temeljne vrijednosti djeteta stječu u obiteljskom domu. Ali kako je dijete najvećim dijelom dana u dječjem vrtiću, tamo je potrebno nadoknaditi mnogo toga što dijete nema u obitelji, rekla je. Dodala je kako obitelj mora biti jako dobro upoznata o svemu što se s djetetom radi u vrtiću.

Markočić je ocijenila kako u odgoju djeteta treba poštovati obiteljsku tradiciju i vrijednosti, ali je upozorila kako se ponekad odlazi u neka zastranjivanja pa se danas svašta proglašava tradicijom i kulturom. "Mislim da roditelji moraju biti upoznati sa suvremenim spoznajama o tome što je najvrjednije u odgoju djeteta", zaključila je Markočić.

Do sada je kroz pet godina već održano 18 seminara diljem Hrvatske s istom tematikom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙