FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Aceh: Oko 10.000 djece traži roditelje nakon tsunamija

BANDA ACEH, 15. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Ujedinjeni narodi irazne humanitarne organizacije u utorak su izvijestili kako postojeindicije da u tsunamijima opustošenoj pokrajini Aceh izgubljeneroditelje traži oko 10.000 djece.
BANDA ACEH, 15. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Ujedinjeni narodi i razne humanitarne organizacije u utorak su izvijestili kako postoje indicije da u tsunamijima opustošenoj pokrajini Aceh izgubljene roditelje traži oko 10.000 djece.

To je oko 2,5 posto od 400.000 osoba koje su bile prisiljene napustiti ugrožena područja Sumatre nakon razornog potresa koji je prouzročio tsunamije 26. prosinca prošle godine.

UNICEF je nedavno izvijestio kako je broj djece bez ijednog preživjelog člana obitelji ili rođaka puno manji nego što se prvobitno strahovalo.

"Za sada je vrlo teško dati konkretne podatke. Možemo se osloniti samo na procjene", rekao je dužnosnik UNICEF-a. U priopćenju indonezijskog ministarstva za socijalna pitanja kaže se kako je riječ o oko 10.000 djece, a UNICEF procjenjuje da ih je oko 8.000.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙