FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HZMO: Zahtjev za dječji doplatak treba podnijeti do 28. veljače

ZAGREB, 7. veljače 2005. (Hina) - Korisnici doplatka za djecu, kojižele ostvariti to pravo bez prekida u isplati, trebaju do 28. veljačeobnoviti zahtjev za 2005., izvijestio je danas Hrvatski zavod zamirovinsko osiguranje (HZMO).
ZAGREB, 7. veljače 2005. (Hina) - Korisnici doplatka za djecu, koji žele ostvariti to pravo bez prekida u isplati, trebaju do 28. veljače obnoviti zahtjev za 2005., izvijestio je danas Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO).

"Svima koji zahtjev za nastavno utvrđivanje prava na doplatak za djecu podnesu nakon 28. veljače, pravo pripada od dana podnošenja zahtjeva", ističe u priopćenju HZMO.

Pravo na doplatak u ovoj godini mogu ostvariti korisnici kojima ukupan dohodak ostvaren u prethodnoj godini po članu kućanstva mjesečno ne prelazi 40 posto proračunske osnovice.

Osnovica i ove godine iznosi 3326 kuna, pa doplatak za djecu mogu ostvariti korisnici kojima ukupni dohodak po članu kućanstva mjesečno ne prelazi 1330,40 kuna.

HZMO napominje da je od 1. siječnja ove godine na snagu stupio Zakon o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, po kojemu djeci poginulih branitelja i djeci zatočenih ili nestalih branitelja pripada doplatak za djecu u najvišem iznosu.

To znači da se takvoj djeci doplatak određuje bez ukupnog mjesečnog utvrđivanja ukupnog mjesečnog dohotka po članu kućanstva, što od 1. siječnja iznosi 374,18 kuna.

Za ostvarenje tog prava korisnici trebaju podnijeti zahtijev HZMO-u i priložiti dokaz o statusu djeteta.

Informacije o ostvarivanju prava na doplatak za djecu mogu se dobiti na govornom automatu Zavoda - 060 103 103. Informacije vezane uz podnošenje zahtjeva za doplatak mogu se dobiti radnim danom od 12 do 14 sati i na Otvorenom telefonu - 0800 63 63 63, te preko Call centra 01/4891 666.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙