FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sisak - Roditelji ispred Zavoda za javno zdravstvo

SISAK, 24. siječnja 2005. (Hina) - Skupina roditelja djece jasličkeskupine sisačkog Dječjeg vrtića "Tratinčica", u kojoj je jedno dijetebilo pozitivno na meningokok, danas se okupila ispred zgrade Zavoda zajavno zdravstvo kako bi "upozorili da su sva djeca u vrtiću odmahnakon pozitivnog nalaza kod jednog djeteta trebala dobiti medicinskuzaštitu i lijekove protiv meningokoka".
SISAK, 24. siječnja 2005. (Hina) - Skupina roditelja djece jasličke skupine sisačkog Dječjeg vrtića "Tratinčica", u kojoj je jedno dijete bilo pozitivno na meningokok, danas se okupila ispred zgrade Zavoda za javno zdravstvo kako bi "upozorili da su sva djeca u vrtiću odmah nakon pozitivnog nalaza kod jednog djeteta trebala dobiti medicinsku zaštitu i lijekove protiv meningokoka".

Roditelji djece su, prema izjavi njihove predstavnice, Anamarije Bogatić Vuletić, "danas trebali održati prosvjed ispred zgrade ZJZ-a Sisačko-moslavačke županije, ali su odustali jer su epidemiolozi tog zavoda jutros od 7,30 sati u vrtiću Tratinčica svoj djeci podijelili lijekove protiv meningokoka".

"Tražili smo da sva djeca u vrtiću Tratinčica dobiju lijekove i da se roditelji pravodobno informiraju o zdravstvenoj situaciji i načinu preventivnog liječenja, te smo zbog toga za danas najavili prosvjed ispred ZJZ-a u Sisku", izjavila je Bogatić Vuletić. "Bili smo opravdano zabrinuti i u strahu jer djeca iz skupine u kojoj se pojavila bolest imaju braću i sestre u ostalim vrtićkim skupinama i družila su se s ostalom djecom u vrtiću. Ali nakon što su epidemiolozi jutros razgovarali sa svakim roditeljem pojedinačno i djeci podijelili preventivne lijekove za meningokok", Bogatić Vuletić tvrdi da su "roditelji mirniji jer imaju sigurnost da svoju djecu mogu odvesti u vrtić bez straha da će biti zaražena".

Nakon izjava danih medijima, roditelji su se razišli svojim kućama.

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije dr. Inoslav Brkić izjavio je da su "epidemiolozi tog zavoda, nakon smrti učenika Antonia Jukića od meningokokne sepse, poduzeli sve mjere zaštite od daljnjeg širenja bolesti". "Brisevi nosa i ždrijela uzeti su od 500-tinjak osoba s kojima su preminuli Jukić i 12 osoba, za koje je utvrđeno da su pozitivni na meningokok, bili u socijalnim kontaktima, ali novi nositelji klice bolesti nisu otkriveni, nema sumnje na novooboljele i epidemiološka je situacija pod zdravstvenim nadzorom", izvijestio je dr. Brkić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙