FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Deutsche Boerse ne isključuje i neprijateljsku ponudu za Londonsku burzu

FRANKFURT, 22. veljače 2005. (Hina/AFP) - Operater frankfurtske burzeDeutsche Boerse čini se gubi strpljenje s Londonskom burzom (LSE),kazavši u utorak kako ne isključuje moguće neprijateljsko preuzimanjeako londonsko tržište odbije pristati na prijateljsko povezivanje.
FRANKFURT, 22. veljače 2005. (Hina/AFP) - Operater frankfurtske burze Deutsche Boerse čini se gubi strpljenje s Londonskom burzom (LSE), kazavši u utorak kako ne isključuje moguće neprijateljsko preuzimanje ako londonsko tržište odbije pristati na prijateljsko povezivanje.

Deutsche Boerse se trenutno nadmeće s jačim konkurentom Euronextom, operaterom burzi u Parizu, Amsterdamu, Bruxellesu i Lisabonu, kako bi se domogao najvećeg tržišta dionica u Europi - LSE.

U prosincu je Deutsche Boerse neformalno ponudila za LSE 530 penija po dionici, odnosno ukupno oko dvije milijarde eura. I taj drugi po redu pokušaj DB-a naišao je na odbijenicu iz LSE, koji je ponudu ocijenio preniskom.

Dosad je Deutsche Boerse uvijek insistirala na prijateljskom sporazumu. No, suočen s LSE-ovim odugovlačenjem, njezin predsjednik Werner Seifert izgleda gubi strpljenje. Upitan da li je isključena neprijateljska ponuda odgovorio je: "Nadamo se da će naša ponuda dobiti zeleno svjetlo menadžmenta. No, u takvim procedurama ništa nije isključeno". A 530 penija po dionici dobra je cijena i mi ćemo ostati pri tome, dodao je.

No, izvori bliski pregovorima ukazuju da bi DB u konačnici mogao ponuditi više, što izaziva zabrinutosti dijela njegovih dioničara da bi njemačka grupa mogla biti primorana previše platiti za LSE.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙