FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OTP kupuje još 1,96 posto dionica Nove banke

ZAGREB, 11. veljače 2005. (Hina) - OTP kupuje još 1,96 posto dionicaNove banke
ZAGREB, 11. veljače 2005. (Hina) - OTP kupuje još 1,96 posto dionica Nove banke

HINA - Financijski servis

Prije sredine ožujka ove godine mađarska banka OTP trebala bi dovršiti prijenos još 1,96 posto dionica Nove banke, nakon što je Savjet Hrvatske narodne banke (HNB) jučer odobrio OTP-ovu akviziciju 93,63 postotnog udjela u Novoj banci, objavili su danas iz OTP-a.

Kako se navodi, tijelo za nadzor mađarskih financijskih institucija odobrilo je krajem siječnja OTP-u akviziciju 95,59 postotnog udjela u Novoj banci, dok se odobrenje Savjeta HNB-a odnosi na 93,63 postotni udio.

OTP je početkom prosinca prošle godine otkupio većinski udio u Novoj banci za 236 milijuna kuna.

"Akvizicija preostalih 1,96 posto dionica odvija se na temelju dogovora s Upravom i u skladu s kupoprodajim ugovorom, a za nju, u skladu s hrvatskim zakonodavstvom, nije potrebno prethodno odobrenje HNB-a", navode u OTP-u.

Nakon zaključenja ove transakcije, OTP će se u suradnji s menadžmentom i zaposlenicima Nove banke usredotočiti na poslovne aktivnosti i razvojne projekte. Prema sadašnjim planovima širenje mreže poslovnica i razvoj tehnološke infrastrukture moći će se provesti tijekom sljedećih godina na temelju postojećih resursa Nove banke, odnosno ne očekuje se da će biti potrebno dodatno povećanje kapitala banke, navodi se u današnjem priopćenju.

OTP najveća je banka u Mađarskoj čija je konsolidirana aktiva sredinom prošle godine iznosila 105 milijardi kuna. Uz 430 poslovnica u Mađarskoj, još toliko ima ih u Slovačkoj, Bugarskoj i Rumunjskoj, gdje su kupili banke u nekoliko posljednjih godina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙