FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OTP kupuje još 1,96 posto dionica Nove banke

ZAGREB, 11. veljače 2005. (Hina) - Prije sredine ožujka ove godinemađarska banka OTP trebala bi dovršiti prijenos još 1,96 posto dionicaNove banke, nakon što je Savjet Hrvatske narodne banke (HNB) jučerodobrio OTP-ovu akviziciju 93,63 postotnog udjela u Novoj banci,objavili su danas iz OTP-a.
ZAGREB, 11. veljače 2005. (Hina) - Prije sredine ožujka ove godine mađarska banka OTP trebala bi dovršiti prijenos još 1,96 posto dionica Nove banke, nakon što je Savjet Hrvatske narodne banke (HNB) jučer odobrio OTP-ovu akviziciju 93,63 postotnog udjela u Novoj banci, objavili su danas iz OTP-a.

Kako se navodi, tijelo za nadzor mađarskih financijskih institucija odobrilo je krajem siječnja OTP-u akviziciju 95,59 postotnog udjela u Novoj banci, dok se odobrenje Savjeta HNB-a odnosi na 93,63 postotni udio.

OTP je početkom prosinca prošle godine otkupio većinski udio u Novoj banci za 236 milijuna kuna.

"Akvizicija preostalih 1,96 posto dionica odvija se na temelju dogovora s Upravom i u skladu s kupoprodajim ugovorom, a za nju, u skladu s hrvatskim zakonodavstvom, nije potrebno prethodno odobrenje HNB-a", navode u OTP-u.

Nakon zaključenja ove transakcije, OTP će se u suradnji s menadžmentom i zaposlenicima Nove banke usredotočiti na poslovne aktivnosti i razvojne projekte. Prema sadašnjim planovima širenje mreže poslovnica i razvoj tehnološke infrastrukture moći će se provesti tijekom sljedećih godina na temelju postojećih resursa Nove banke, odnosno ne očekuje se da će biti potrebno dodatno povećanje kapitala banke, navodi se u današnjem priopćenju.

OTP najveća je banka u Mađarskoj čija je konsolidirana aktiva sredinom prošle godine iznosila 105 milijardi kuna. Uz 430 poslovnica u Mađarskoj, još toliko ima ih u Slovačkoj, Bugarskoj i Rumunjskoj, gdje su kupili banke u nekoliko posljednjih godina.

(Hina) xrub yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙