FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pogranične općine Hrvatske i BiH intenziviraju suradnju

BANJA LUKA, 22. veljače 2005. (Hina) - Generalni konzul RepublikeHrvatske u Banja Luci Ivan Lepoglavec izjavio je u utorak za Hinu kakopogranične općine, kantoni i županije Bosne i Hercegovine i Hrvatskeintenzivno radne na utvrđivanju zajedničkih interesa u razvojuturističke privrede i očuvanju ekoloških vrijednosti pograničnogpodručja.
BANJA LUKA, 22. veljače 2005. (Hina) - Generalni konzul Republike Hrvatske u Banja Luci Ivan Lepoglavec izjavio je u utorak za Hinu kako pogranične općine, kantoni i županije Bosne i Hercegovine i Hrvatske intenzivno radne na utvrđivanju zajedničkih interesa u razvoju turističke privrede i očuvanju ekoloških vrijednosti pograničnog područja.

Na ovu temu prošle subote na Plitvicama je organiziran zajednički skup predstavnika kantonalnih, općinskih i županijskih vlasti pograničnog područja domaćin kojega je bio gradonačelnik Bihaća Hamdija Lipovača, s kojim je uvodno izlaganje podnio Lepoglavec.

"Ovo je, nakon prvoga skupa koji se na ovu temu održao 1. travnja 2003. godine, drugi susret najviših predstavnika Unsko-sanskoga kantona BiH i gradova iz županija hrvatskih pograničnih općina uz nazočnost direktora Nacionalnoga parka "Plitvička jezera" Branislava Perice. Dogovoreno je da se gospodarska suradnja usmjeri na turističku djelatnost, te da se u ovo uključe poduzeća i institucije angažirane u toj oblasti s obje strane granice", izjavio je Lepoglavec.

Generalni konzul RH u Banja Luci posebno naglašava zajednički angažman u smislu očuvanja ekoloških vrijednosti pograničnih dijelova BiH i Hrvatske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙