FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sanacija sinjske tvrđave

SINJ, 28. siječnja 2005. (Hina) - Sinjsko Poglavarstvo danas je kaonajprihvatljiviju prihvatilo ponudu splitske tvrtke "Spegra" d.o.o. za sanaciju i rekonstrukciju sinjske tvrđave Grad.
SINJ, 28. siječnja 2005. (Hina) - Sinjsko Poglavarstvo danas je kao najprihvatljiviju prihvatilo ponudu splitske tvrtke "Spegra" d.o.o. za sanaciju i rekonstrukciju sinjske tvrđave Grad.

Ta je tvrtka privela kraju prvu fazu radova na sanaciji i rekonstrukciji, a kako je na javnom natječaju dobila poslove i za drugu fazu, radovi se nastavljaju u kontinuitetu.

Za drugu fazu, sredstva u iznosu od pola milijuna kuna grad je osigurao u ovogodišnjem proračunu. Ostatak do milijun i 300 tisuća kuna očekuje se od Splitsko-dalmatinske županije i države, jer je riječ o spomeniku od izuzetne važnosti za hrvatsku kulturu, rečeno je na sjednici Poglavarstva na kojoj je prihvaćena kao najpovoljnija ponuda splitske Spegre.

Radovi na tvrđavi počeli su prošloga ljeta.

Sinjska srednjovjekovna utvrda poznata je, uz ostalo, i po bitci iz 1715. godine kada su malobrojni Sinjani i Cetinjani obranili grad i zauvijek s tih prostora protjerali turske osvajače.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙