FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebačko Poglavarstvo zatražilo nadopunu izvješća o bolnici "Sveti Duh"

ZAGREB, 17. veljače 2005. (Hina) - Zagrebačko Poglavarstvo na današnjojje sjednici zatražilo da se izvješća o Općoj bolnici "Sveti Duh" te ostanju zdravstva i zdravstvenih ustanova nadopune konačnim podatcima oposlovanju koji se očekuju za nekoliko tjedana, te prijedlogom mjeraza sanaciju stanja u zagrebačkim zdravstvenim ustanovama.
ZAGREB, 17. veljače 2005. (Hina) - Zagrebačko Poglavarstvo na današnjoj je sjednici zatražilo da se izvješća o Općoj bolnici "Sveti Duh" te o stanju zdravstva i zdravstvenih ustanova nadopune konačnim podatcima o poslovanju koji se očekuju za nekoliko tjedana, te prijedlogom mjera za sanaciju stanja u zagrebačkim zdravstvenim ustanovama.

Takvo nadopunjeno izvješće ponovno će se naći na Poglavarstvu te uputiti Skupštini.

Izvješće o bolnici "Sveti Duh" članovima Poglavarstva podnio je pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo, rad i socijalnu skrb Zvonimir Šostar (SDP).

Zamjenik gradonačelnice Stipe Tojčić (HNS) zamjerio je da se u izvješću ne vide razlozi koji su bolnicu "Sveti Duh" doveli do gubitaka i što nema prijedloga mjera za sanaciju. On smatra i da je Šostar u sukobu interesa jer je pravnica gradskog ureda, koji on vodi, predsjednica Upravnog vijeća te bolnice.

Nadopunu izvješća o financijskim problemima i poslovanju bolnice zatražio je i drugi zamjenik gradonačelnice Milan Bandić (SDP).

Poglavarstvo je trgovačkom društvu Vodoprivreda Zagreb d.o.o. odobrilo četiri milijuna kuna za podmirenje obveza prema zaposlenicima i dijela dospjelih obveza prema dobavljačima, iako je Tojčić smatrao da bi to trebala biti pozajmica.

Za održavanje maksimirskog stadiona Poglavarstvo je odobrilo 3,8 milijuna kuna, a za nastavak uređenje višeosjetilnog parka u Rekreacijsko-športskom centru Jarun 2,5 milijuna kuna.

Sto i trideset tisuća kuna dobio je Savez antifašističkih boraca i antifašista RH za obilježavanje 60. obljetnice pobjede nad nacističkim silama.

Poglavarstvo nije prihvatilo prijedlog da se gradskoj organizaciji Hrvatske stranke umirovljenika odobri 25,5 tisuća kuna za edukaciju aktivista zato što Poglavarstvo ne može financirati stranačke aktivnosti.

Poglavarstvo je danas odlučilo da će vlasnicima i korisnicima kulturnog dobra uputiti javni poziv za korištenje sredstava spomeničke rente i sufinanciranje zaštitnih radova u 2005. Poziv će biti otvoren tri mjeseca.

Članovi Poglavarstva danas su prihvatili Prijedlog programa razvoja poduzetničkih zona na području Zagreba i uputili ga Skupštini.

Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave, Hrvatskom helsinškom odboru za ljudska prava, Hrvatskom pravnom centru i Udruzi B.a.B.e. na privremeno korištenje na godinu dana dodijeljeni su prostori u zgradi u Ulici Kneza Mutimira br. 5.

Deset osoba s Konačne liste reda prvenstva dobilo je na tri godine u najam gradske stanove.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙