FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: snježno nevrijeme i dalje otežava promet

ZAGREB, 21. veljače 2005. (Hina) - Zbog prometne nesreće na dioniciautoceste A6 Bosiljevo1-Karlovac kod vijadukta Drežnik u visininaplatnih kućica u Karlovcu u smjeru Zagreba sva vozila se isključujuna čvoru Bosiljevo1 te dalje preusmjeravaju na staru cestu D3-DugaResa-Karlovac gdje se ponovno mogu spojiti na autocestu, izvijestio jeHrvatski autoklub.
ZAGREB, 21. veljače 2005. (Hina) - Zbog prometne nesreće na dionici autoceste A6 Bosiljevo1-Karlovac kod vijadukta Drežnik u visini naplatnih kućica u Karlovcu u smjeru Zagreba sva vozila se isključuju na čvoru Bosiljevo1 te dalje preusmjeravaju na staru cestu D3-Duga Resa-Karlovac gdje se ponovno mogu spojiti na autocestu, izvijestio je Hrvatski autoklub.

Sniježno je nevrijeme tijekom noći zahvatilo gotovo cijelu zemlju, pa svim vozačima HAK savjetuje da bez prijeke potrebe ne kreću na put, ili da barem odgode putovanje. Posvuda je obavezna upotreba zimske opreme. Za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom trenutno nema slobodnog pravca kojim mogu doći iz središnje Hrvatske prema Kvarneru i Istri kao i prema Dalmaciji te obrnuto.

Jadranskom magistralom duž dionice Bakar-Novi Vinodolski-Senj te Krčkim mostom ne smiju voziti autobusi na kat, vozila s kamp-prikolicom i motocikli. Magistralnom dionicom Senj-Karlobag-Sveta Marija Magdalena smiju prometovati samo osobna vozila.

Zatvorena je za vozila iznad 3.5 tone D501 dionica Meja-Oštrovica.

Zabrana prometa kamionima s prikolicom i tegljačima s poluprikolicom vrijedi na:

autocsti A6 Rijeka-Zagreb između Bosiljeva i Kikovice, staroj cesti kroz Gorski kotar (D3) na dionici Zdihovo-Kikovica (isključuju se iz prometa na Bosiljevu), duž dionice autoceste A1 Jezerane-Brinje-Žuta Lokva-Otočac, dionica Ličke magistrale D1 Grabovac-Plitvice-Korenica-Knin, D23 Josipdol-Vrh Kapele-Žuta Lokva-Vratnik-Senj,

D25 Korenica-Bunić-Gospić-Karlobag, D27 Gračac-Obrovac,D32 Drežnica-Jezerane,

D42 Saborsko-Poljanak-Selište, D50 Žuta Lokva-Otočac-Gospić-Gračac

D52 Špilnik-Zalužnica-Vrhovine-Borje, D217 Gornji Vaganac-Ličko Petrovo Selo,D218 Užljebić-Donji Lapac-Doljani,D504 Prijeboj-Ličko Petrovo Selo,D522 Udbina-Gornja Ploča-Lovinac, a zimska je oprema obavezna za sve ostale kategorije vozila.

Sljemenska cesta je otvorena za sva vozila uz posjedovanje zimske opreme.

Zbog snijega na kolniku i poledice, za sav je promet zatvorena D506 Dobroselo-Mazin, a situaciju pogoršava i jak vjetar koji smanjuje vidljivost.

Sniježi i u većem dijelu Istre i Kvarnera - sve su glavne ceste posute i prohodne uz upotrebu zimske opreme.

Na graničnim prijelazima Bregana-Obrežje te Jurovski Brod-Metlika ne smiju prometovati teretna vozila iznad 3,5 tona. Isto ograničenje vrijedi i u Sloveniji za cestu Obrežje-Novo Mesto.

Pojačan je izlaz teretnih vozila preko Macelja, no putnička vozila uglavnom ne čekaju duže na prijelaz granice.

Brzobrodska linija Ubli-Vela Luka-Hvar-Split je u prekidu.

Trajektna linija Brestova-Porozina za otok Cres prevozi samo osobna vozila i teretna do 3.5 tone ostali mogu doći preko Krka trajektnom linijom Valbiska-Merag. Ostali trajekti zasad plove redovito i bez ograničenja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙