FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: stanje na cestama

ZAGREB, 28. siječnja 2005. (Hina) - Snijeg koji pada u Gorskom kotaru,Lici i unutrašnjosti Dalmacije uzrokovao je ponovno zatvaranjepojedinih cesta, a zbog niskih temperatura moguća je i poledica,izvijestio je Hrvatski autoklub.
ZAGREB, 28. siječnja 2005. (Hina) - Snijeg koji pada u Gorskom kotaru, Lici i unutrašnjosti Dalmacije uzrokovao je ponovno zatvaranje pojedinih cesta, a zbog niskih temperatura moguća je i poledica, izvijestio je Hrvatski autoklub.

Kamioni s prikolicom i tegljači s poluprikolicom ne smiju prometovati cestama:

D23 Žuta Lokva-obilazak tunela Mala Kapela-Josipdol, D3 stara cesta kroz Gorski kotar od Stubice do Kupjaka, D25 Korenica-Gospić, D27 Gračac-Prezid-Obrovac, te cestom Baćina-Kobiljača.

A vozila iznad 7,5 tona ne smiju koristiti državne ceste: D52 Borje-Vrhovine-Zalužnica,

D218 Užljebić-Donji Lapac-Doljani. Za vožnju po tim cestama ostala vozila moraju imati zimsku opremu.

Dionica Jadranske magistrale D8 Bakar-Senj, Paški i Krčki most zatvoreni su za I. kategoriju vozila (autobusi na kat, vozila s kamp-prikolicom i motocikli), dok dionicom Senj-Karlobag-Sveta Marija Magdalena, državnom cestom Gospić-Karlobag, te ŽC Kutjevo-Orahovica prometuju samo osobna vozila uz posjedovanje zimske opreme.

Jak bočni vjetar puše i na širem zadarskom području, te duž dionice autoceste A6, Rijeka-Zagreb, između Orehovice i tunela Tuhobić.

Promet još nije dopušten cestama ŽC Bjelopolje-Donji Lapac i dionica pelješke ceste D414 Potomje-Orebić. Zbog mjestimice ugažena snijega na kolniku, prometuje se usporeno na D4 od Županje do Bajakova.

Promet graničnim prijelazima, osobito onima u Posavini, te preko Bajakova, zbog stanja kolnika je nešto sporiji, a pošto je uglavnom rijedak, nema većih poteškoća.

Od 19 sati trajektna linija Brestova-Porozina za otok Cres je u prekidu. Ostali trajekti zasad plove prema redu plovidbe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙