FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: Novi snijeg nove teškoće u prometu

ZAGREB, 28. siječnja 2005. (Hina) - Snijeg je počeo padati u Gorskomkotaru, Lici i Dalmaciji i uzrokovao ponovno zatvaranje pojedinihcesta, a zbog niskih temperatura moguća je i poledica, izvijestio jeHrvatski autoklub u 19 sati.
ZAGREB, 28. siječnja 2005. (Hina) - Snijeg je počeo padati u Gorskom kotaru, Lici i Dalmaciji i uzrokovao ponovno zatvaranje pojedinih cesta, a zbog niskih temperatura moguća je i poledica, izvijestio je Hrvatski autoklub u 19 sati.

Kamioni s prikolicom i tegljači s poluprikolicom ne smiju prometovati cestama D3 stara cesta kroz Gorski kotar od Stubice do Kupjaka, D25 Korenica-Gospić, D27 Gračac-Prezid-Obrovac, te cestom Baćina-Kobiljača. A vozila iznad 7,5 tona ne smiju koristiti državne ceste D52 Borje-Vrhovine-Zalužnica i D218 Užljebić-Donji Lapac-Doljani. Za vožnju po tim cestama ostala vozila moraju imati zimsku opremu.

Dionica Jadranske magistrale Bakar-Senj-Karlobag i Paški most zatvoreni su za I. kategoriju vozila (autobusi na kat, vozila s kamp-prikolicom i motocikli), dok dionicom Karlobag-Sveta Marija Magdalena prometuju samo osobna vozila, zbog jakog vjetra. HAK upozorava i na bočne udare jaka vjetra i na širem zadarskom području zatim duž dionice autoceste Rijeka-Zagreb između Orehovice i tunela Tuhobić.

Za sav su promet otvorene ceste: Zdihovo-Gornje Jelenje, D506 Bruvno-Mazin-Donji Lapac, te županijska cesta Kamensko-Voćin, ali je obvezno posjedovanje zimske opreme. Sljemenska cesta otvorena je za sva vozila sa zagrebačke i zagorske strane, uz posjedovanje zimske oprema. Državna cesta Gospić-Karlobag te ŽC Kutjevo-Orahovica otvorene su samo za osobna vozila uz posjedovanje zimske opreme. Promet još nije dopušten cestama ŽC Bjelopolje-Donji Lapac i dionica pelješke ceste D414 Potomje-Orebić. Zbog mjestimice ugažena snijega na kolniku, prometuje se usporeno na D4 od Županje do Bajakova.

Promet graničnim prijelazima, osobito onima u Posavini, te preko Bajakova je zbog stanja kolnika je nešto sporiji, a pošto je uglavnom rijedak, nema većih poteškoća.

Trajektna linija Brestova-Porozina za otok Cres prevozi samo osobna vozila. Ostali trajekti zasad plove prema redu plovidbe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙