FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: snijeg u Lici i Gorskom kotaru

ZAGREB, 24. siječnja 2005. (Hina) - U Lici je snijeg padao tijekomcijele noći, a ponovno pada i u Gorskome kotaru. Na D23 ŽutaLokva-Senj na snazi je obavezna upotreba lanaca preko Vratnika zapriključna vozila prikoličara i tegljača.
ZAGREB, 24. siječnja 2005. (Hina) - U Lici je snijeg padao tijekom cijele noći, a ponovno pada i u Gorskome kotaru. Na D23 Žuta Lokva-Senj na snazi je obavezna upotreba lanaca preko Vratnika za priključna vozila prikoličara i tegljača.

Na dijelu D23 preko Kapele pada snijeg, pa HAK poziva vozače na osobit oprez pri vožnji tom dionicom.

Na dijelu autoceste A1 Zagreb-Split, duž dionice Jezerane-Brinje-Otočac-Gospić-tunel Sv. Rok brzina vožnje ograničena je na 40 do 80 km/h, ovisno o dionici.

Na području Učke također ima snijega, ali kolnici su posuti, te se tim dijelom Istarskog ipsilona prometuje bez većih poteškoća.

Djelatnici zimskih službi tijekom cijele noći posipaju i čiste zasniježene ceste. Ostale ceste u Istri, te na Kvarneru, mokre su i skliske. Upozorava se vozače da na put kroz Liku i Gorski kotar ni u kojem slučaju ne kreću bez zimske opreme. Vozače teretnih vozila osobito se poziva da zasniježenim dionicama ne voze bez zimske opreme, kako tijekom jutra ne bi uzrokovali zastoje u prometu.

Na graničnom prijelazu Macelj znatno je pojačan teretni promet na izlazu iz zemlje. Ostalim graničnim prijelazima sva vozila prometuju bez zadržavanja.

Trajekti plove prema plovidbenom redu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙