FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kaštela: Vijećnici odbili Gotovinu proglasiti počasnim građaninom

KAŠTELA,18. veljače 2005.(Hina) - Kaštelansko Gradsko vijeće nadanašnjoj je sjednici odbacilo Hvidrin prijedlog da se generala AntuGotovinu proglasi počasnim građaninom.
KAŠTELA,18. veljače 2005.(Hina) - Kaštelansko Gradsko vijeće na današnjoj je sjednici odbacilo Hvidrin prijedlog da se generala Antu Gotovinu proglasi počasnim građaninom.

Za prijedlog kaštelanske Hvidre glasovao je tek jedan vijećnik iz redova HSP-a.

Predsjednik Hvidre Željko Strize izjavio je kako su im vijećnici HDZ-a i HSLS-a rekli da će biti za taj prijedlog, pa su predstavnici braniteljske udruge, koji su bili nazočni sjednici, optužili HDZ-ova gradonačelnika Antu Sanadera i njegovu stranku, koja je na vlasti u Kaštelima, da manipuliraju imenima hrvatskih junaka "čijim su se zaslugama obilato koristili prije nego što je HDZ pobijedio na parlamentarnim izborima".

Kaštelansko je Gradsko vijeće, dok je HDZ na državnoj razini bio u oporbi, podsjetio je Strize, počasnim građaninom proglasilo generala Mirka Norca.

Gradonačelnik Ante Sanader rekao je novinarima nakon sjednice da je svaki komentar suvišan, budući da svi građani dobro znaju u kakvoj se situaciji Hrvatska nalazi i koje napore poduzima kako bi Europskoj uniji, koja to ultimativno traži, dokazala da ne znamo boravište odbjegloga generala.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙