FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HVIDR-a postavila još jedan Gotovinin plakat u Kaštelima

KAŠTELA, 9. veljače 2005.(Hina) - Kaštelanska HVIDR-a postavila jejutros oko 9 sati na privatnom zemljištu uz Jadransku magistralu D8 uKaštel Lukšiću još jedan veliki plakat s fotografijama generala AnteGotovine, potvrdio je predsjednik HVIDR-e Željko Strize.
KAŠTELA, 9. veljače 2005.(Hina) - Kaštelanska HVIDR-a postavila je jutros oko 9 sati na privatnom zemljištu uz Jadransku magistralu D8 u Kaštel Lukšiću još jedan veliki plakat s fotografijama generala Ante Gotovine, potvrdio je predsjednik HVIDR-e Željko Strize.

Veliki plakat, dimenzija 4 puta 2,5 metara, obasjan reflektorima, s obje strane ima fotografiju generala Gotovine. S jedne je strane natpis "Nema Gotovine! Pokušajte s odgodom!", a s druge "Znam gdje je Gotovina! Nema toliko love!"

Po Strizinim riječima postavljanje plakata "financirali su privatni obrtnici iz Kaštela i drugih mjesta, vrijedan je 25 tisuća kuna, a nalazi se na zemljištu u vlasništvu Milana Samardžije".

HVIDR-a na taj način, rekao je, "prosvjeduje protiv ubrzana progona generala Gotovine i njegova izjednačivanja s agresorskim krvnicima".

Kao i u slučaju prvog veleplakata s Gotovininom fotografijom i natpisom "Neznanje i nesposobnost nećete plaćati Gotovinom!", postavljenim potkraj prošle godine također na privatnom posjedu u Kaštel Starom, uza staru kaštelansku cestu, Strize ponovno poziva sugrađane da im se pridruže u njegovu danonoćnu čuvanju.

Strize je poručio kako je kaštelanska Hvidra ogorčena "šutnjom drugih braniteljskih udruga, koje strahuju od javne potpore heroju Domovinskog rata generalu Anti Gotovini", o čemu će govoriti na sutrašnjoj konferenciji za novinare u Kaštelima, gdje će objaviti i druge akcije radi potpore "nepravednom haškom optuženiku".

Splitsko-dalmatinska Policijska uprava dobila je dojavu o postavljanju plakata u Kaštel Lukšiću te je, po riječima načelnika Operativno-komunikacijskog centra Željka Buzova, obavila očevid kako bi utvrdila tko stoji iza njegova postavljanja i na čijem je imanju. "U ovom se trenutku ne može reći kako će policija postupiti, jer se slučaj još obrađuje", poručio je Buzov.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙