FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kaštelanska HVIDR-a o postavljanju plakata s gen. Gotovinom

SPLIT,10. veljače 2005.(Hina) - Čelnici HVIDR-e grada Kaštela, nakonšto su jučer u Kaštelima postavili još jedan veleplakat sfotografijama generala Ante Gotovine, prozvali su danas hrvatsku vlastzbog, kako su rekli, "sramotnog i spektakularnog progona hrvatskogheroja, legendarnog generala Gotovine, potpomognutog Uredompredsjednika Republike i međunarodnim obavještajnim službama".
SPLIT,10. veljače 2005.(Hina) - Čelnici HVIDR-e grada Kaštela, nakon što su jučer u Kaštelima postavili još jedan veleplakat s fotografijama generala Ante Gotovine, prozvali su danas hrvatsku vlast zbog, kako su rekli, "sramotnog i spektakularnog progona hrvatskog heroja, legendarnog generala Gotovine, potpomognutog Uredom predsjednika Republike i međunarodnim obavještajnim službama".

"Veleplakate s Gotovininim fotografijama postavili smo u znak prosvjeda hrvatskoj vlasti koja je iznevjerila predizborna obećanja, te se, umjesto da svoju politiku usmjeri prema rješavanju gorućih gospodarskih problema i vraćanju dostojanstva hrvatskim braniteljima, jedino bavi zadovoljavanjem potreba moćnika iz europskih metropola", rekao je na konferenciji za novinare predsjednik HVIDR-e Kaštela Željko Strize.

Optužnica protiv generala Gotovine temelji se na iskazima "tajnih" svjedoka, protupravno predanim i krivotvorenim transkriptima, naglasio je Strize, poručivši da branitelji nisu spremni i dalje sudbinu hrvatskih heroja prepuštati političarima "koji vode politiku progona, uhićenja i izručivanja na temelju iskonstruiranih optužnica".

Zbog svega toga, poručio je, "tražimo osnivanje istražnog povjerenstva koje bi trebalo istražiti okolnosti svjedočenja te vjerodostojnost i utemeljenost transkripata, a u koje bi trebali ući saborski zastupnici, predstavnici braniteljskih udruga i odvjetničkog tima gen. Gotovine, kako bi vladajuća garnitura, napokon prekinula politiku izjednačavanja krivnje na ovim prostorima, kakva se nameće iz Europe".

Čelnici kaštelanske HVIDR-e prozvali su zbog šutnje čelnike drugih braniteljskih udruga, posebno Đuru Dečaka i Tomislava Merčepa, ali i samog nacionalnog predsjednika HVIDR-e Josipa Đakića, smatrajući da su iznevjerili braniteljska očekivanja.

Očekuju da kaštelansko Gradsko vijeće na idućoj sjednici donese odluku o proglašenju generala Gotovine počasnim građaninom, za što su prijedlog uputili 25. siječnja. Najavili su da će predstavnici branitelja doći na tu sjednicu i tražiti od vijećnika da se o tome pojedinačno izjasne.

Najavljeno je i da će u dogovoru s drugim ograncima HVIDR-e inicirati postavljanje plakata generala Gotovine i u drugim gradovima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙