FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izgradnja kanalizacijskog sustava od Kaštela do Trogira

SPLIT, 17. veljače 2005. (Hina) - U okviru projekta Eko-Kaštelanskizaljev počela je gradnja kanalizacijskog sustava od Kaštela do Trogirakoja će stajati 74 milijuna eura, a mora biti dovršena u iduća 22mjeseca, kazao je danas na konferenciji za novinare izvršni direktorAgencije Eko-Kaštelanski zaljev Bogdan Ivančić .
SPLIT, 17. veljače 2005. (Hina) - U okviru projekta Eko-Kaštelanski zaljev počela je gradnja kanalizacijskog sustava od Kaštela do Trogira koja će stajati 74 milijuna eura, a mora biti dovršena u iduća 22 mjeseca, kazao je danas na konferenciji za novinare izvršni direktor Agencije Eko-Kaštelanski zaljev Bogdan Ivančić .

Posao gradnje hidrotehničkog tunela kroz Čiovo u okviru toga projekta dobila je splitska tvrtka "Konstruktor-inženjering".

Eko-projekt, kazao je Ivančić, sada se širi na Dugopolje, uređenje izvora Jadra, pa gradovi moraju odrediti prioritete kako bi se mogla graditi i sekundarna mreža. Na pitanje kako će riješiti pitanje vlasnika bez građevne dozvole, kojih je u Solinu i Kaštelima na stotine, i koji se ne mogu priključiti na mrežu, Ivančić je kazao kako je ministrica Marina Matulović-Dropulić izričito kazala kako se vlasnici kuća bez isprava ne mogu priključiti dok ne legaliziraju objekte.

Zato se gradske uprave moraju više potruditi i naći rješenja te ponuditi načine legaliziranja kuća svima onima koji se mogu uklopiti u prostor, rekao je.

Nada Krstulović iz Instituta za oceanografiju i ribarstvo u Splitu kazala je kako prvo promatranje obale i mora u Bračkom kanalu pokazuje da nema većih promjena ni onečišćenja od početka rada podmorskog ispusta eko-sustava u Stobreču.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙