FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Fiatove dionice stabilne nakon promjena u upravi

MILANO, 18. veljače 2005. (Hina/dpa) - Fiatove dionice bile su stabilneu petak, dan nakon što je teškoćama pritisnut talijanski divautomobilske industrije objavio da je izvršni direktor grupacijeSergio Marchionne zamijenio Herberta Demela na čelnom mjestugubitaškog automobilskog poslovanja Fiat Auto.
MILANO, 18. veljače 2005. (Hina/dpa) - Fiatove dionice bile su stabilne u petak, dan nakon što je teškoćama pritisnut talijanski div automobilske industrije objavio da je izvršni direktor grupacije Sergio Marchionne zamijenio Herberta Demela na čelnom mjestu gubitaškog automobilskog poslovanja Fiat Auto.

Tijekom prijepodneva Fiatove su dionice ojačale 0,18 posto na Milanskoj burzi. Ulagači su tako odgovorili na vijesti da će Demel odstupiti s dužnosti samo 15 mjeseci nakon njegova imenovanja.

U svom priopćenju izvršni direktor grupe Sergio Marchionne kazao je da će mu taj potez omogućiti da se usredotoči na odjel automobilske proizvodnje, koji godinama posluje s gubitcima i gubi tržišni udjel. "Odlučio sam ubrzati preokret u kompaniji", kazao je Marchionne.

Demela su nakon njegovih uspjeha u Volkswagenu izvršnim direktorom u Fiat Auto imenovali pokojni Umberto Agnelli i nekadašnji izvršni direktor Fiat grupacije Giuseppe Morchio. No nedavno se počelo govorkati da je pao u nemilost nove Fiatove uprave.

Do radikalnih promjena u upravi kompanije došlo je samo nekoliko dana nakon što je Fiat dobio 1,5 milijardi eura u nagodbi nakon raskida sa svojim američkim partnerom General Motorsom.

No, kao znak da su Fiatovi problemi i dalje daleko od kraja, Fiatovi su radnici u petak održali poludnevni štrajk u nekoliko tvornica diljem Italije prosvjedujući protiv smanjenja u proizvodnji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙