FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na Markovu trgu sve je spremno za inauguraciju Stjepana Mesića

ZAGREB, 18. veljače 2005. (Hina) - Na Trgu sv. Marka gdje će danas upodne Stjepan Mesić prisegnuti na dužnost hrvatskog predsjednika udrugom mandatu, pristižu visoki strani i domaći državni dužnosnicipredstavnici vjerskih zajednica te brojni građani.
ZAGREB, 18. veljače 2005. (Hina) - Na Trgu sv. Marka gdje će danas u podne Stjepan Mesić prisegnuti na dužnost hrvatskog predsjednika u drugom mandatu, pristižu visoki strani i domaći državni dužnosnici predstavnici vjerskih zajednica te brojni građani.

Ispred pročelja na južnom ulazu crkve sv. Marka postavljena je montažna pozornica na kojoj će prisegnuti hrvatski predsjednik, okićena je cvijećem, a u pozadini se nalazi velika hrvatska zastava.

Na okolnim zgradama Hrvatskog sabora i Vlade također se vijore hrvatske zastave.

Na pozornici se također nalazi stol na kojem će predsjednik Mesić potpisati svečanu prisegu te govornica na kojoj se nalazi hrvatski Ustav na kojem će on prisegnuti.

Predsjedničku prisegu prate brojni domaći i strani novinari za koje je pred zgradom Sabora postavljena montažna tribina.

Predsjednik Mesić trebao bi na Markov trg, kako je najavljeno, stići pješice u pratnji supruge Milke, iz smjera Banskih dvora, te hodajući crvenim sagom proći kraj postrojene počasno-zaštitne bojne Hrvatske vojske.

Predsjednik će potom stupiti na pozornicu gdje će ga dočekati predsjednik i suci Ustavnog suda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙