FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatsko katoličko liječničko društvo negoduje zbog medijskih izvješća o njegovoj konferenciji za novinare

ZAGREB, 18. veljače 2005. (Hina) - Hrvatsko katoličko liječničkodruštvo (HKLD) izrazilo je danas "duboko negodovanje" što su nekimediji stajališta iznesena na njegovoj nedavnoj konferencije zanovinare pripisali HKLD-u.
ZAGREB, 18. veljače 2005. (Hina) - Hrvatsko katoličko liječničko društvo (HKLD) izrazilo je danas "duboko negodovanje" što su neki mediji stajališta iznesena na njegovoj nedavnoj konferencije za novinare pripisali HKLD-u.

Neka sredstva javnog priopćavanja netočno su prenijela informacije o konferenciji za medije "Lice i naličje medicinski pomognute oplodnje u Hrvatskoj", održanoj u ponedjeljak, 14. veljače, kaže se u priopćenju HKLD-a.

Organizator konferencije bio je HKLD, a sudionici neovisni stručnjaci od kojih niti jedan nije član HKLD-a, te su iznosili svoje vlastito mišljenje, a ne stavove Društva. O tome su mediji bili obaviješteni prije i za vrijeme konferencije, ističe se u priopćenju.

Izjave s konferencije za novinare, pogotovu dr. Damira Bukovića s Klinike za ženske bolesti u Petrovoj, kojima se napadaju metode medicinski potpomognute oplodnje, izazvale su burne reakcije u javnosti, posebice skupine uglednih ginekologa koji su ih osudili kao "nekritične i stručno neutemeljene" i Udruge RODA koja je od HKLD-a zatražila ispriku zbog vrijeđanja neplodnih osoba.

"Stavovi HKLD-a ne razlikuju se od nauka Katoličke crkve. Cilj je Društva promicati i braniti pravo na život i dostojanstvo ljudske osobe od začeća do prirodne smrti".

HKLD suosjeća sa svima koji su povrijeđeni i očekuje ispriku odgovornih za pogrešno informiranje, stoji u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙